Cover: geweldig en innovatief lockscreen in video te zien, bèta geopend

coverCover, een nieuw en innovatief lockscreen voor Android, wil de manier veranderen waarop wij smartphones gebruiken. Eerder schreven wij over de Aviate Android app, dat ook al een hele interessante minimalistische benadering van een Android-ervaring liet zien.

Cover pakt het anders aan. Net als Aviate baseert Cover zijn gebruik op je locatie, van je thuis tot werk of in de auto. Daarbij wordt echter enkel gefocust op het lockscreen, de apps en het wisselen tussen de apps. En dat kan nog wel eens heel goed gaan uitpakken. De bètaversie is inmiddels geopend, maar je moet je nog wel inschrijven om een uitnodiging te ontvangen.

Cover in het kort

cover-1Cover biedt verschillende lockscreens op basis van jouw locatie en op basis van ingevoerde locaties of bekende wifi-netwerken. Aan de linkerkant worden de apps weergegeven die voor jou op dat moment interessant zijn. Bij werk zijn dit bijvoorbeeld Google Drive en Evernote, onderweg Google Maps en Spotify en thuis Gmail en Instagram.

Door vanaf het app-icoon naar rechts te swipen worden de apps direct geopend op je scherm weergegeven, wat een tof effect geeft. Je kunt ook een kijkje bij de betreffende apps nemen door niet helemaal naar de zijkant te swipen. Zo heb je snel de mogelijkheid om even je agenda te checken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook kun je, als je een app hebt geopend, snel tussen apps wisselen door met je vinger van de rechter zijkant naar binnen te vegen. Dit roept een nieuwe balk op met je favoriete apps, waaruit je er één kunt kiezen. Verder behoud je gewoon je huidige launcher-omgeving en vervangt Cover enkel je lockscreen en de manier waarop je tussen apps wisselt.

Daarnaast beweert Cover dat je met de app zo’n 10 procent van je batterij bespaart. Altijd fijn!

Cover video & downloaden

De app verkeert nog in de bètafase, maar je kunt jezelf op de website van Cover alvast inschrijven om een melding te ontvangen wanneer de bèta-app voor jou klaar is om te testen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.