CPU-Z: alles over je hardware zien

Gijs Ettes
15 juni 2013, 14:00
1 min leestijd
CPU-Z: alles over je hardware zien
cpuz1

CPU-Z bestaat alweer jaren voor desktops en voorziet pc-gebruikers al die jaren van alle informatie over hun hardware. Android-gebruikers kunnen dit nu ook met een Android-versie van CPU-Z.

Het gaat hierbij nog wel om een eerste bètaversie. De app kan niet veel, maar biedt eigenlijk alle functies die je van CPU-Z mag verwachten. CPU-Z kent namelijk vier tabs, waarin alle informatie over je Android-toestel is te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Het eerste venster biedt uitgebreide informatie over je soc, zoals kloksnelheden en je grafische processor. In de tweede tab vind je algemene informatie, zoals de resolutie van je scherm en welke versie van Android je draait. De derde tab bevat uitgebreide informatie over je batterij en de vierde alles over je sensoren. Denk hierbij aan zaken als je versnellingsmeter.

In de instellingen wordt de boel ook simpel gehouden: je kunt alleen kiezen tussen Celsius en Fahrenheit als temperatuureenheden. CPU-Z bevindt zich echter nog in zijn bètafase, dus wellicht komt hier nog een flinke rits instellingen bij.

Download: CPU- Z (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu