De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met deze 8 Android-games word je creatief geprikkeld

Erwin Vogelaar
10 juni 2020, 14:58
3 min leestijd
Met deze 8 Android-games word je creatief geprikkeld

Wil je jezelf creatief prikkelen? Dan is er niets zo leuk als een game die je aan het denken zet. Dit zijn de leukste creatieve Android-games voor jou.

Lees verder na de advertentie.

De 8 leukste creatieve Android-games

De leukste games zorgen ervoor dat je creatief wordt geprikkeld. Games waarin er niet maar één manier is om je doel te bereiken. Waarmee je kunt bouwen of zelf je weg moet vinden. Eerder hebben we de beste creatieve games voor kinderen op een rijtje gezet, maar onderstaande games zijn voor jou.

1. Minecraft

Minecraft is de ongeëvenaarde koning van de creatieve games, voor jong en oud. Alles in deze game bestaat uit blokken, die je zelf kunt aanpassen. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om hele gebouwen en werelden te creëren. Zet je de creatieve modus aan, dan hoef je jezelf niet druk te maken om het andere aspect van de game: overleven. Er komen in de nacht dan geen monsters lastig vallen, waardoor je alle vrijheid hebt.

Minecraft: Better Together Update is now live! Togetherness ACTIVATED!

Download Minecraft in Google Play (6,99 euro)

2. Human Fall Flat

In Human: Fall Flat bestuur jij een wiebelig mensje, dat allerlei opdrachten moet voldoen om levels te doorkruisen. Daarbij kun je springen en alles vasthouden, maar deze acties gaan zelden zoals je hoopt. De game legt namelijk de nadruk op physics, met een hoop hilariteit tot gevolg. Daardoor zul je vaak vallen, maar de game is leuk genoeg om elke keer weer terug op te staan.

Human: Fall Flat - Launch Trailer (Google Play)

Download Human Fall Flat in Google Play (6,49 euro)

3. Terraria

Terraria heeft wel wat weg van Minecraft, maar doet toch zijn eigen ding. Deels omdat je deze game vanuit een zijaanzicht speelt. Deels omdat de game uitbarst van de content en de mogelijkheden. Vergeleken met Minecraft heeft de game tevens een grotere focus op ontdekken en actie, maar je kunt ook naar hartenlust bouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=2WSCmUQSrbI

Download Terraria in Google Play (5,49 euro)

4. Poly Bridge

Voertuigen moeten naar de andere kant van een ravijn, dus het is aan jou om met beperkte middelen een brug te bouwen. Maak je een schans? Een looping? Of stort de brug in terwijl er een wagen overheen rijdt? Dat maakt allemaal niet uit, zolang de voertuigen maar de overkant bereiken.

Poly Bridge Official Trailer

Download Poly Bridge in Google Play (0,99 euro)

5. Blek

Blek is een puzzelgame waarin je alle gekleurde balletjes op het scherm moet zien te raken, terwijl je de zwarte balletjes ontwijkt. Dat doe je door een vormpje te tekenen die zich telkens herhaalt. Hoe dat vormpje eruit ziet is helemaal aan jou. Vind de meest creatieve oplossing en geniet van het resultaat.

https://youtu.be/CKC4Qp2B77k

Download Blek in Google Play (0,99 euro)

6. Pocket Build

Bouw je eigen fantasiewereld met Pocket Build. Je kunt met deze game bouwen zonder restricties, afgezien van je eigen fantasie. Je kunt er zelfs voor kiezen of je de middelen voor je bouwwerken zelf wil verzamelen, of dat je gewoon een onuitputtende bron aan spullen krijgt.

Pocket Build Android Trailer

Download Pocket Build in Google Play (gratis)

7. Pocket City Free

In deze game mag je een volledige stad bouwen. Je moet je aan een aantal regels houden. Zo moet er genoeg stroom en water zijn, en moet je een goede verhouding vinden tussen wonen, werken en plezier. Voor de rest is het helemaal aan jou hoe je nieuwe metropool eruit komt te zien.

Pocket City Trailer #1 (2018 City Building Game for iOS & Android)

Download Pocket City Free in Google Play (gratis)

8. Lemmings

Zorg ervoor dat alle lemmings het einde halen. Hoe je dat doet is aan jou. Lemmings voor Android is helaas niet dezelfde game als vroeger, want je moet het onder andere met een energiesysteem doen. Toch blijft het leuk om op een creatieve manier alle lemmings te redden.

Lemmings - Trailer

Download Lemmings in Google Play (gratis)

Meer games

Op Android Planet plukken we altijd de beste games uit de Play Store. Check bijvoorbeeld de beste games van 2019. Wist je trouwens ook dat je kunt gamen op een Chromebook?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu