Maak je homescreens supersimpel met Crescendo Launcher

Gijs Ettes
31 maart 2014, 9:32
1 min leestijd
Maak je homescreens supersimpel met Crescendo Launcher
Crescendo Launcher

Er zijn talloze launchers die het bedienen van je Android-toestel gemakkelijker moeten maken of je in staat stellen om je apparaat volledig naar wens in te stellen. Die aanpasbaarheid is dan ook een van de sterke punten van Android. De makers van Crescendo Launcher zijn echter van mening dat het besturingssysteem door al die mogelijkheden wat lastig in gebruik is en gooien het over een andere boeg. Crescendo Launcher  vereenvoudigt Android tot de basis en heeft een minimalistisch design met grote knoppen om onder andere de telefoon-app, camera en browser te starten.

Dit maakt de launcher uitermate geschikt voor kinderen en ouderen die met Android aan de slag willen. Knoppen en iconen zijn groot, zodat je ze ook op kleine schermen gemakkelijk kunt aantikken. Daarnaast is de launcher geoptimaliseerd voor tablets, dus de interface schaalt mooi naar grote schermen. Crescendo Launcher brengt ook een aantal andere handige features met zich mee zoals NetMenage dat beoordeelt of apps internet nodig hebben en deze verbinding automatisch in- of uitschakelt. Verder is er een versimpelde webbrowser aan boord en een zaklamp.

Lees verder na de advertentie.

Via ‘Simple Settings’ krijg je snel toegang tot veelgebruikte instellingen met betrekking tot de telefoon-app en draadloze verbindingen (3G, 4G of wifi). De knop ‘Help’ verwijst naar een uitgebreide Engelstalige handleiding met tekst en beeld, zodat beginnende gebruikers alles te weten kunnen komen over hun Android-apparaat. Net als andere launchers is Crescendo Launcher ook aanpasbaar, al moet je voor andere achtergronden de Premium-versie aanschaffen.

Crescendo Launcher downloaden

Crescendo Launcher is gratis te downloaden voor apparaten met Android 2.2 en hoger. De launcher werkt dus met praktisch elke smartphone en tablet. Tevens is de download met 3,4MB zeer schappelijk.

Download: Crescendo Launcher (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu