Frustreer jezelf én je vrienden in de Crossy Road-multiplayer

Jarno Stinissen
22 april 2016, 16:55
2 min leestijd
Frustreer jezelf én je vrienden in de Crossy Road-multiplayer

De populaire endless runner Crossy Road is nu  te spelen in een multiplayer-modus.  In de game kun je voortaan  met maximaal drie vrienden de weg oversteken.

Lees verder na de advertentie.

Crossy Road multiplayer: hoe het werkt

Om Crossy Road te spelen met je vrienden moet iedereen op hetzelfde wifi-netwerk aangesloten zijn. Het spel merkt dit op en laat je  in hetzelfde level spelen. Alhoewel je meer punten verdient wanneer je samenwerkt, is het heel verleidelijk om elkaar het leven zuur te maken. In het spel kun je elkaar namelijk flink in de weg zitten. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan je vrienden volledig uit hun plaat te zien gaan?

Een potje spelen in de multiplayerversie van Crossy Road kan behoorlijk lang duren. Ga je tussentijds af terwijl andere spelers nog aan het oversteken zijn, dan mag je binnen een tiental seconden weer meedoen. Het spel is pas afgelopen als iedereen kort na elkaar  overreden is.

Populaire endless runner-game

Crossy Road is al iets meer dan een jaar te downloaden in Google Play. Het doel is om met je personage  heelhuids naar de overkant van het level te lopen, door op het juiste moment op het scherm te tikken. Kleine kanttekening: Crossy Road heeft geen ‘echte’ overkant. De ultieme highscore bestaat dan ook niet in het spel. Naarmate het spel vordert worden de levels steeds moeilijker. Het geeft dan ook een enorme kick als je de highscore van jezelf of je vrienden verbeterd.

De game  lijkt erg veel op Frogger, een game uit 1981 waar je een kikker door een aantal levels moet begeleiden dat omgeven is door auto’s en vrachtwagens. In Crossy Road zijn de wegen uitgebreid met iets meer obstakels, waaronder treinen, gebouwen en stoplichten.

Crossy Road multiplayer downloaden

De multiplayer van Crossy Road vind je terug in de nieuwste versie van het spel, die  via onderstaande link is te downloaden. De app vereist 48MB aan vrije opslagruimte en draait op Android 4.0.3 of hoger.

Download Crossy Road in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu