De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Crunch Gallery: handige foto-app laat je opslagruimte besparen

Wouter Nijsen
8 augustus 2015, 10:02
1 min leestijd
Crunch Gallery: handige foto-app laat je opslagruimte besparen

Crunch Gallery is een handige applicatie waarmee je opslagruimte op je Android kunt besparen. Dat doet de app door foto`s en video`s op een slimme manier te comprimeren.

Lees verder na de advertentie.

Opslagruimte besparen met Crunch Gallery

Hoewel Crunch Gallery al een tijdje beschikbaar is in Google Play, is het een fijne app om  opslagruimte te besparen. De app pakt alle foto`s en video’s uit je galerij en comprimeert deze. De makers van de app beweren de bestandsgrootte van foto`s tot zes  keer te verkleinen, zonder dat er kwaliteit verloren gaat. Video`s zouden door de app tot 50 procent kleiner gemaakt worden.

Wanneer je de app opent, maakt Crunch Gallery een schatting van hoeveel opslagruimte je zou besparen wanneer je alle foto`s verkleint. Hierna kom je terecht in het hoofdmenu, waar alle kiekjes worden verzameld onder `Camera`, `Download`, `WhatsApp` of ‘All’. Wanneer je op een foto en vervolgens het crunch-icoontje tikt, worden foto`s automatisch en vlot gecomprimeerd.

Crunch Gallery heeft verder een aantal handige features. Zo kun je ervoor kiezen om de app automatisch te laten werken, maar kun je ook handmatig bepalen welke foto’s verkleind moeten worden. Daarnaast  is er een automatische back-up-functie aanwezig en kun je zien hoeveel je nou daadwerkelijk aan opslagruimte hebt bespaard.

Crunch Gallery downloaden

Crunch Gallery kan dus voor veel Android-gebruikers een handige app zijn. Via de link hieronder is de applicatie gratis te downloaden. Voor de installatie is 19MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger benodigd.

Download Crunch Gallery  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu