Tip: zo personaliseer je je snelle instellingen in Android 6.0

Redactie
2 november 2015, 14:38
1 min leestijd
Tip: zo personaliseer je je snelle instellingen in Android 6.0

Met de app Custum Quick Settings is het in  Android 6.0 Marshmallow mogelijk je snelle instellingen te personaliseren. Met de app kun je onder meer extra opties toevoegen aan je snelle instellingen.

Lees verder na de advertentie.

Snelle instellingen is het menu dat bovenin je notificatiebalk verschijnt, wanneer je deze naar beneden scrolt. Op dit moment is het veelal mogelijk om aan te geven van welke instellingen jij de besturing wilt bedienen vanuit het snelle menu. Zo kun je wifi of je gps aan of uitzetten. In Android 6.0 Marshmallow is het dadelijk met de app Custom Quick Settings mogelijk om nieuwe  opties toe te voegen aan dit menu.

Snelkoppelingen toevoegen

Na het downloaden van de app doorloop je kort een introductie waarna het onder meer mogelijk is om eigen snelkoppelingen toe te voegen aan het menu. Zo kun je  linkjes naar apps of urls toevoegen en hiervan een gepersonaliseerde titel en icon voor in te stellen. Ook is het mogelijk om een actie in te stellen wanneer je kort of langer drukt op een icoon.

custom quick settings
Bron: 9to5Google

Overigens laten  de ontwikkelaars wel weten dat ze gebruikmaken van een experimentele feature in Android, die normaal gesproken verborgen blijft. Hierdoor is het mogelijk dat na een update de app niet meer werkt. Ook werkt Custom Quick Settings wellicht niet op iedere telefoon. Je hebt in ieder geval Android 6.0 nodig om te kijken of je de app kunt gebruiken.

Check hier wanneer Android 6.0 beschikbaar wordt voor jouw telefoon

Download Custom Quick Settings in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu