De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Cut the Rope 2: meer vriendjes en snoeppuzzels in gratis vervolg

Wouter Nijsen
5 april 2014, 18:18
2 min leestijd
Cut the Rope 2: meer vriendjes en snoeppuzzels in gratis vervolg
cut the rope 2

Het dottige, groene monstertje Om Nom heeft weer honger. Bezitters van de iPhone konden al enkele maanden aan de slag met het tweede Cut the Rope-deel. Vanaf nu kunnen ook Android-gebruikers aan de slag met Cut the Rope 2, de langverwachte opvolger met nog meer schattige monstertjes, hersenbrekende puzzels en opnieuw een kleurrijke stijl waar je spontaan vrolijk van wordt.

Om Nom blijkt opnieuw een groot liefhebber van snoepjes. Jij moet hem hier wederom van voorzien. Via korte veegbewegingen moet je touwen doorknippen en platformen verplaatsen zodat het rondje snoepje uiteindelijk in de bek van het monstertje beland. Cut the Rope 2 is rijk aan tientallen levels die natuurlijk allemaal een andere aanpak vereisen.

Lees verder na de advertentie.

Cut the Rope 2: het bekende recepet

Diverse objecten in de levels maken de puzzels soms behoorlijk lastig.  Zo zijn er ballonnen die het snoepgoed zomaar een andere kant op kunnen blazen. Deze ballonnetjes moet je soms kapot prikken zodat er ruimte komt voor het neerzetten van houten planken. Op die manier creëer je een brug die rechtstreeks naar Om Nom leidt. Het is een voorbeeld van de vele nieuwe puzzels die de makers in het vervolg hebben gestopt.

Toch houdt Cut the Rope 2 vast aan het bekende concept. Veel puzzelelementen keren terug en ook de kleurrijke, geinige visuals refereren continu naar het net zo sterke origineel. En ook hier geldt weer: hoe verder je in het spel komt, hoe lastiger het wordt om bij ieder level vijf sterren te halen. Je komt gaandeweg ook nieuwe vriendjes tegen die ieder hun eigen specialiteiten hebben.

Zonder de nieuwe vriendjes is het onmogelijk om de levels uit te spelen. Zo kan de één vliegen als een helikopter en daarmee het snoepgoed makkelijker verplaatsen, terwijl de ander Om Nom kan optillen om hem op andere plekken te brengen.

Aangezien het spel gratis is te downloaden, maakt de game gebruik van in-app aankopen in de vorm van Candy Coins. Deze snoepmunten kun je spenderen aan hints en aan handige power-ups die de puzzels makkelijker moeten maken.

Download

Met de aankopen kun je Om Nom zelf ook aanpassen. Zo kun je zijn kleur veranderen en hem een pruik of andere kekke accessoires geven om hem zowaar nóg schattiger te maken. Cut the Rope 2 is gratis te downloaden via Google Play en ondersteunt een hoge resolutie voor een optimale spelervaring op zowel telefoons als tablets.

Download: PhotoSync 2 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's