Cut the Rope Magic: magisch vervolg op toffe puzzelgame

Jarno Stinissen
18 december 2015, 11:15
2 min leestijd
Cut the Rope Magic: magisch vervolg op toffe puzzelgame

De allereerste Cut the Rope dateert uit 2010 en met Magic is deze week dan eindelijk een vervolg verschenen. Is dit spelletje net zo leuk als het origineel?

Lees verder na de advertentie.

Puzzelen met een magisch tintje

Toen Cut the Rope jaren geleden werd uitgebracht, werd het spelletje een soort standaard voor andere mobiele puzzelgames. Door de jaren heen werden verschillende vervolgen uitgebracht, elk met een eigen thema en toevoegingen aan de gameplay. Nu is Cut the Rope: Magic beschikbaar, een puzzelgame die de basis van Cut the Rope pakt, maar er een leuke draai aan geeft. Magie staat namelijk centraal in het spel, wat invloed heeft op zowel de puzzels als de presentatie.

In de game is het uiteraard weer de bedoeling om het  snoepje in de mond van het monstertje Om Nom te krijgen. Dit is in het begin makkelijk, maar geleidelijk wordt de moeilijkheidsgraad met nieuwe obstakels opgeschroefd. In Cut the Rope Magic zijn enkele nieuwe  personages aanwezig die je helpen om de puzzels te voltooien. Onderstaande trailer geeft daar een indruk van.

Per level kun je één keer van poppetje wisselen, die allemaal hun eigen krachten hebben. Zo kan het vogeltje een stukje vliegen, waardoor snoepjes die hoger zijn geplaatst alsnog te bereiken zijn. De vis laat je tijdelijk zwemmen. Omdat je maar één keer mag wisselen van personage, moet je goed nadenken wanneer je dit doet. De levels worden gauw behoorlijk pittig, maar zijn ook afwisselend van  opzet. Zo heb je de ene keer alle tijd om rustig na te denken, terwijl je daarna in rap tempo moeten handelen om juist te timen.

Cut the Rope Magic heeft verder een  grafische opfrisbeurt gekregen. De personages en spelwerelden zien er nog kleurrijker en speelser uit en soms wordt gespeeld met geinige effecten. Op een soort landkaart doorloop je de 100 nieuwe puzzels, waarbij je het soms moet opnemen tegen pittige bazen. Het zorgt voor genoeg variatie, al is de opzet per levelpakket hetzelfde.

Cut the Rope Magic downloaden

Cut the Rope Magic is één van de leukste puzzelgames van dit jaar. De game is via onderstaande link gratis te downloaden. Wel zijn diverse in-app aankopen aanwezig om hulpmiddelen vrij te spelen. Het spel werkt op alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

Download Cut the Rope: Magic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu