CyanogenMod 7 RC2 is meer dan 150.000 keer gedownload op eerste dag

Redactie
9 maart 2011, 13:12
1 min leestijd

De custom roms van CyanogenMod zijn zeer populair, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Op de eerste dag werd de tweede release candidate van CyanogenMod 7 meer dan 150.000 keer gedownload. Met deze rom is het mogelijk om Gingerbread te installeren op diverse telefoons, zoals de HTC Desire, de Samsung Galaxy S, de HTC Hero, de HTC Legend en de HTC Desire Z. Deze telefoons draaien nu nog op oudere versies van Google Android, zoals Eclair (Android 2.1) en Froyo (Android 2.2). De release candidate downloaden voor jouw telefoon? Ga naar de website van CyanogenMod.

Uit de eerste reacties blijkt dat de rom van Android 2.3.3 uitstekend draait op de meeste Android-telefoons. CyanogenMod heeft als nadeel dat Google-apps, zoals Gmail, Google Maps, YouTube en de Market, niet beschikbaar zijn. Aangezien deze applicaties niet onder de open licentie vallen, mogen ze niet gedistribueerd worden door een derde partij. Alleen leden van de Open Handset Alliance mogen Google-apps gebruiken, zoals Motorola, Samsung en HTC. Toch is het mogelijk om een speciaal zip-bestand van Cyanogen te flashen, waarna de Google apps wel beschikbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod is een betrouwbare en stabiele custom rom. Zit je opgescheept met een telefoon met Android 1.6, dan krijg je met CyanogenMod 7 de beschikking over de meeste functies van Android 2.3. En dat is natuurlijk perfect!

Wie geen zin heeft om een custom rom te installeren, maar toch wil genieten van de functies van Gingerbread, moet nog even wachten. Telefoons als de Galaxy S en de Desire krijgen in het tweede kwartaal van 2011 een update naar Android 2.3.

Bron: Android Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu