De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo kun je CyanogenMod-apps uitproberen zonder root

Gijs Ettes
14 januari 2016, 19:22
1 min leestijd
Zo kun je CyanogenMod-apps uitproberen zonder root

CyanogenMod is de populairste alternatieve Android-versie en beschikt over veel eigen apps. Die zijn niet via Google Play te downloaden, maar wel degelijk uit te proberen met de app Cyan Apps van de Nederlander Maarten Dekkers.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod-apps uitproberen

Dekkers bracht al eerder een applicatie uit om CyanogenMod-apps uit te proberen, maar wie over een nieuwer toestel beschikt, moet de recent uitgebrachte Cyan Apps hebben. Die  is gratis beschikbaar in Google Play, weegt 3,8MB en vereist Android 5.0 of hoger. De applicatie bevat advertenties, maar die zijn desgewenst (zonder in-app aankoop) uit te schakelen.

Cyan Apps is simpel van opzet. Het startscherm van de app bevat een overzicht van 10 CyanogenMod-apps die je kunt downloaden van de server. Cyan Apps installeert de applicaties zonder dat je daarvoor een geroot toestel nodig hebt. Enorm handig dus als je veelgebruikte apps van CyanogenMod wilt uitproberen.

Zo kun je onder meer aan de slag met de Eleven-muziekspeler, de Camera Next-app, de Trebuchet-launcher en de fraaie Clock-widget (die tevens het weer toont). Ook kun je de achtergronden van CyanogenMod downloaden en instellen op je toestel. Voor installatie van elk onderdeel is wel vereist dat je `Onbekende Bronnen` aanvinkt bij  `Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging`.

Ben je overtuigd van de mogelijkheden van CyanogenMod en wil je de rom installeren, check dan ons uitgebreide CyanogenMod dossier voor meer informatie. Via onderstaande links kun je de juiste versie van Cyan/CM Apps voor jouw toestel downloaden.

→ Download Cyan Apps (Android 5.0+) via Google Play (gratis)
→ Download CM Apps (Android 4.2+) via Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu