CyanogenMod-browser Gello nu beschikbaar, zo download je ‘m

Wouter Nijsen
24 mei 2016, 15:27
1 min leestijd
CyanogenMod-browser Gello nu beschikbaar, zo download je ‘m

Gello, de op Chromium gebaseerde browser voor CyanogenMod, wordt binnenkort toegevoegd aan CyanogenMod 13. De app kun je nu ook alvast op je eigen toestel downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Gello

CyanogenMod-lid Joey Rizzoli legt in een bericht  op Google+ uit dat de ontwikkeling van Gello erg lang heeft geduurd, maar dat de browser nu zo goed als af is. Gello is gebaseerd op Chromium, het opensourceproject waar ook de officiële Chrome-browser op is gebaseerd. Vorig jaar werd de browser al getoond, toen Cyanogen druk bezig was om alle Google-diensten uit Android te verwijderen en te vervangen met  eigen alternatieven.

Gello beschikt over een aantal handige functies. Denk aan het opslaan van webpagina`s voor offline gebruik, een nachtmodus, een ingebouwde ad-blocker (nog niet aanwezig) en de mogelijkheid om meerdere zoekmachines te gebruiken. De immersieve modus toont pagina`s in volledig scherm, zodat je niet wordt afgeleid door interface-elementen. Verder wordt de kleur van de statusbalk – net als bij Chrome – aangepast aan de website, waardoor de browser mooi kleurt met de rest van de interface. In de ongeveer vijf minuten durende video hieronder worden de belangrijkste functies uitgelicht.

Zo download je Gello

Gello wordt de komende tijd in CyanogenMod-builds voor een aantal specifieke apparaten toegevoegd, en wordt ook onderdeel van het officiële  CyanogenMod. Via deze link kun je al een versie van Gello als apk-bestand downloaden en installeren. In ons tip-artikel over apk-bestanden installeren vind je meer instructies.  Ondergetekende heeft Gello op zijn Nexus 6P installeert, maar de browser werkt niet altijd even lekker.  Rizzoli laat weten dat op deze pagina elke week nieuw bestand wordt geüpload.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu