De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod Installer ontvangt ondersteuning voor Mac

Gijs Ettes
16 januari 2014, 12:12
1 min leestijd
CyanogenMod Installer ontvangt ondersteuning voor Mac
CyanogenMod Installer Mac

CyanogenMod Installer, de tool die het makkelijker maakt om custom roms op je Android-toestel te installeren, is er nu ook – weliswaar als bèta – voor de Mac. De software kan daardoor mogelijk nog wat bugs bevatten, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting. Het laat Mac-gebruikers in een paar klikken een rom installeren, zonder dat hier veel technische handelingen voor nodig zijn. Aangezien CyanogenMod geen officiële Apple-ontwikkelaar is, moet je wel Gatekeeper uitschakelen om de Installer voor de eerste keer te gebruiken.

Een ander nadeel van de Mac-versie van CyanogenMod Installer is dat vooralsnog niet alle Android-toestellen worden ondersteund. Wil je bijvoorbeeld de LG G2, de originele Galaxy Note of Galaxy S2 flashen, dan loop je waarschijnlijk tegen problemen aan. Een volledige lijst met ondersteunde toestellen vind je via deze link.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod is razend populair en inmiddels alweer toe aan zijn elfde volwaardige versie. Afgelopen december passeerde het aantal CyanogenMod installaties zelfs de tien miljoen. Dit cijfer heeft betrekking op gebruikers die deelnemen aan de CMStats-functie om CyanogenMod beter te maken; het totaal aantal gebruikers ligt mogelijk ver boven de 10 miljoen. Daarnaast worden Android-toestellen die 90 dagen of langer niet actief worden gebruikt, verwijderd uit de statistieken.

Voor 2014 heeft CyanogenMod grootse plannen: het wil de alternatieve software niet alleen uitbrengen op meer smartphones en tablets, maar ook op bijvoorbeeld draagbare apparaten, tv`s en in auto`s. Eerder haalde het bedrijf 30 miljoen dollar aan investeringen op en vond het in Oppo een hardwarepartner.

Lees het laatste nieuws over CyanogenMod

→ Lees meer over https://www.androidplanet.nl/thema/cyanogenmod/  is ons uitgebreide uitlegartikel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu