De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod werkt aan eigen bestandsbeheerder, komt morgen naar nightlies

Redactie
1 november 2012, 10:29
1 min leestijd
CyanogenMod werkt aan eigen bestandsbeheerder, komt morgen naar nightlies

De grootste alternatieve software-ontwikkelaar voor Android, CyanogenMod, heeft de langverwachte en toekomstige bestandsbeheerder-app vandaag via Google+ getoond. De bestandsbeheerder is een zeer gewilde functie bij CyanogenMod-gebruikers, die op dit moment alternatieve apps als Astro File Manager en Solid Explorer gebruiken. De nieuwe bestandsbeheerder wordt in de volgende ronde nightlies van CyanogenMod 10 Jelly Bean toegevoegd, die voor een hele lange reeks Android-toestellen beschikbaar is.

De nieuwe bestandsbeheerder is ontwikkeld door Jorge Ruesga en de broncode is via Github te bekijken. De app behoudt het mooie Holo UI van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, waardoor het volgens CyanogenMod perfect met CM10 samengaat.

Lees verder na de advertentie.

In de screenshots is te zien hoe de bestandsbeheerder werkt. De eerste screenshot laat de navigatie zien, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen het interne en externe geheugen, de root-folder en de optionele USB-opslag. Ook is een instellingen-knop te zien, waarvan de instellingen in de derde screenshot worden verduidelijkt. De tweede screenshot weergeeft de lay-out van de app als je door folders bladert, met de nadruk op de rechten (de code achter met de datum) en de grootte van een bestand. In dezelfde screenshot is ook de onderste actiebalk te zien die duidelijk op het Holo UI is gebaseerd.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu