De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

CyanogenMods muziekspeler Apollo beschikbaar in Google Play Store

Redactie
20 november 2012, 8:40
1 min leestijd
CyanogenMods muziekspeler Apollo beschikbaar in Google Play Store
Apollo

De officiële muziekspeler van de alternatieve Android-software CyanogenMod is eindelijk te downloaden in de Google Play Store. Apollo werd ongeveer tien maanden geleden aangekondigd en zou vrij snel in de Google Play Store verschijnen, maar de ontwikkeling van de app bleef de publiekelijke release vertragen. De muziekspeler wordt al wel geruime tijd met CyanogenMod geleverd en de laatste weken is er hard gewerkt om de app voor alle Android-toestellen die op Android 2.3 Gingerbread draaien, beschikbaar te maken.

Apollo is een vrij uitgebreide muziekspeler die het mooie Holo-design van Android 4.0 Ice Cream Sandwich hanteert. Het uiterlijk van de app kan naar eigen wens worden aangepast en het is mogelijk om vanaf Android 3.0 Honeycomb de muziek via de notificatiebalk te controleren. Als je Gingerbread draait, is de muziek eventueel met een widget te beheren. Voor de kleine groep die al Android 4.2 Jelly Bean op hun toestel hebben: Apollo biedt ook een handige lockscreen-widget.

Lees verder na de advertentie.

Eén van de meest fijne functies van Apollo is het automatisch ophalen van albumhoezen en foto’s van de betreffende artiest of band. Hierdoor wordt je muziekcollectie mooi vormgegeven en is het scrollen door een overzicht met albumhoezen een lust voor het oog. De muziekcollectie beheren is ook geen probleem: je sleept nummers in playlists of drukt lang op een nummer op meerdere acties, waaronder verwijderen, hernoemen of als ringtone instellen, te activeren. Apollo speelt daarbij de meeste muziekformaten af, zoals MP3, AAC en zelfs FLAC.

Om de advertenties in Apollo te verwijderen en sneller updates met nieuwe features te ontvangen, kun je de betaalde Apollo+ versie voor 78 eurocent aanschaffen. De toekomstige features bestaan onder andere uit tablet-ondersteuning, artiest- en albuminformatie, aanpasbare widgets en Last.FM scrobblen.

Download: Apollo (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu