Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

PowerDirector laat je 4K-video bewerken op je smartphone

Rick van der Veer
6 januari 2017, 19:04
2 min leestijd
PowerDirector laat je 4K-video bewerken op je smartphone

Hoewel dat veel smartphones in 4K-resolutie kunnen filmen is het tot dusver nog niet mogelijk geweest om dit materiaal op je toestel te bewerken. Met CyberLink PowerDirector kan dit voortaan wél.

Lees verder na de advertentie.

CyberLink PowerDirector

PowerDirector is een app waarmee je video’s en foto’s kunt bewerken. Voor foto’s zijn de meest gangbare opties aanwezig, zoals het aanpassen van helderheid, contrast en kleuren. Ook kun je foto’s bijsnijden, bijknippen en in videofragmenten verwerken. Daarnaast is het mogelijk om collages te maken en allerlei effecten aan foto’s toe te voegen.

CyberLink PowerDirector

De echte kracht van PowerDirector ligt bij het bewerken van video. De app is een volledig uitgeruste video-editor, met ondersteuning voor onder meer slowmotion-video en het knippen en plakken in een tijdlijn. Ter ondersteuning van je video’s kun je met PowerDirector ook muziek of een voice-over onder je beeld zetten.

Met de nieuwste update kan de app ook overweg met video in 4K-resolutie. Ondanks dat het bewerken van 4K-resolutie behoorlijk wat rekenkracht vereist worden behoorlijk wat smartphones ondersteund door CyberLink. Zo wordt zelfs de Motorola Nexus 6 nog ondersteund door de Snapdragon 805 die onder de motorkap draait. Oudere toestellen dan dat vallen helaas buiten de boot, terwijl nieuwere smartphones zoals de Galaxy S7 en Google Pixel gewoon ondersteund worden door CyberLink.

CyberLink PowerDirector is de eerste Android-app die gebruikers video in 4K-resolutie laat bewerken. Ondanks dat het al jaren mogelijk is om in deze resolutie te filmen ondersteunden mobiele video-editors de resolutie tot dusver nog niet.

PowerDirector downloaden

CyberLink PowerDirector is gratis te downloaden uit Google Play via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.3 of hoger nodig. Voor het exporteren van 4K-video en het verwijderen van het watermerk heb je wel de betaalde versie nodig, die met een in-app-aankoop voor 6,59 euro aan te schaffen is.

Download CyberLink PowerDirector in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu