Cymera: een bijzondere camera-app voor Android

CymeraNaar aanleiding van het artikel ‘De zes beste en leukste camera-apps voor Android‘ kregen wij een interessante tip binnen van bezoeker Kasper. Hij tipte als toevoeging Cymera: een camera-app gemaakt door de Zuid-Koreaanse internetprovider SK Communications. De gratis app zit boordevol handige toevoegingen en heeft een paar bijzondere fotobewerkingsmogelijkheden.

CymeraVoor een gratis app is Cymera echt enorm uitgebreid. De app ondersteunt zeven verschillende cameralenzen, waaronder fisheye, panorama, dubbele lens en pop4. Met laatstgenoemde lens krijg je een verticale rits foto’s die doet denken aan de typerende fotohokje-foto’s. Het is mogelijk om een tijdklok in te stellen, fotostabilisatie te activeren, foto’s te maken met een druk op het touchscreen of specifiek de focus in een foto te bepalen. Als je een foto hebt geschoten, kun je deze door middel van vier standaard filters aanpassen of je eigen draai eraan geven met licht- en kleureffecten. Zelfs gezichten zijn drastisch aan te passen. Je kunt de grootte van ogen veranderen, iemand laten te lachen en zelfs personen een stuk dunner maken.

Naast de foto fotobewerkingsmogelijkheden beschikt de app ook over stickers, lijsten en maskers die je aan foto’s kunt toevoegen. De gemaakte en bewerkte foto’s worden in een aparte map op je geheugenkaart opgeslagen en kun je gemakkelijk delen via Facebook en Twitter.

Download: Cymera (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!