De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Daalder is een digitale portemonnee voor je Android

Redactie
17 maart 2015, 17:17
2 min leestijd
Daalder is een digitale portemonnee voor je Android

De Amsterdamse startup Daalder komt met een Android-app waarmee je contactloos via je smartphone kunt betalen, door de app op te waarderen via iDeal.

Lees verder na de advertentie.

Grootheden als Apple, Google en veel banken zijn druk bezig om  hét middel om digitaal te  betalen te introduceren. Denk aan Apple Pay, Googles nieuwe Wallet-dienst en de probeersels van banken om mobiel betalen hip te maken, zoals MyOrder van de Rabobank. Daalder wil juist losstaan  van een specifieke bank, telecomprovider of betalingsdienst, en betalen gewoon gemakkelijk maken.

Dit kun je met Daalder

Met Daalder  kun je betalen in Nederlandse winkels en horeca, zonder dat  je bij een specifieke bank of telecomprovider aangesloten hoeft te zijn, of een speciale smartphone hoeft te gebruiken. Opwaarderen gaat via iDeal, dat een mobiele webversie aanbiedt. Zo kun je ook vanaf je smartphone de Daalder-app opwaarderen. “In de toekomst wordt Daalder ook gekoppeld aan bankrekeningen”, laat  de startup  weten, om op die manier het betalingsproces makkelijker te maken.

Om te betalen met Daalder open je de app en zoek je naar aangesloten winkels en horeca. Je kiest vervolgens de betreffende locatie, vult een bedrag in en verstuurt het naar de winkel. Zij krijgen direct een melding van de betaling te zien.  Aan het gebruik van Daalder zijn voor de gebruiker geen kosten verbonden, en geld op Daalder kan ook weer simpel naar een betaalrekening worden overgemaakt.

Een toffe eigenschap van Daalder is de mogelijkheid om ‘een potje’ aan te maken, waarbij je per persoon instelt hoeveel degene moet betalen. Via de app kun je vervolgens geld sturen naar de betreffende persoon die het potje maakt.

De app wordt vooralsnog  alleen door geselecteerde winkels geaccepteerd, die zich met name in Amsterdam bevinden.

Daalder in beeld

Download de app

Daalder is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Daalder in Google Play  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu