Daemon Sync: simpel bestanden delen tussen je Android en pc

Wouter Nijsen
25 september 2015, 17:08
1 min leestijd
Daemon Sync: simpel bestanden delen tussen je Android en pc

Daemon Sync is een nieuwe Android-app waarmee je bestanden kunt synchroniseren tussen je Android-toestel en pc. De app is gemakkelijk in gebruik en werkt opvallend goed.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Daemon Sync

Daemon Tools is afkomstig van  de makers van Daemon Tools, het bekende computerprogramma dat  virtuele cd- of dvdspelers emuleert door gebruik te maken van images. Daemon Sync doet echter wat anders, want de app laat je namelijk bestanden tussen je pc en Android uitwisselen. Dat kan met apparaten die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, al heb je geen internetverbinding nodig om de app te gebruiken.

Het instellen van Daemon Sync is vrij simpel. Wanneer je de app op je Android hebt staan, dien je via deze link een programma te downloaden om de server te installeren. De app gebruikt een pincode om beide apparaten met elkaar te koppelen, waardoor het niet nodig is om een account en  wachtwoord aan te maken.

De app synchroniseert vervolgens foto`s, video`s en gemaakte screenshots naar de server op je pc. Handig is dat ze in aparte mapjes worden bewaard, zodat je ze gemakkelijk terugvindt. Verder kun je in de app  aangeven wat er precies moet worden gesynchroniseerd en zijn er verschillende opties aanwezig. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen hoe vaak bestanden worden gedeeld en of dit automatisch moet gebeuren. Ook verstuurt de app meldingen wanneer data succesvol is geüpload.

Daemon Sync voor Android downloaden

Daemon Sync is via de link hieronder gratis te downloaden in Google Play. De app werkt op alle apparaten met Android 4.1 of hoger en is 3,4MB groot.

Download Daemon Sync in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu