4 handige VoiP-apps om de Dag van de Telecommunicatie te vieren

Redactie
17 mei 2014, 16:10
3 min leestijd
4 handige VoiP-apps om de Dag van de Telecommunicatie te vieren
Dag van de Telecommunicatie

Mensen: gefeliciteerd. Het is vandaag de Dag van de Telecommunicatie. Deze dag wordt al sinds 1969 gevierd op 17 mei, omdat op die datum de de International Telecommunication Union (ITU) is opgericht en in 1865 op diezelfde dag de eerste International Telegraph Conference plaatsvond.

Om de Dag van de Telecommunicatie met jullie te vieren noemt AndroidPlanet zijn vier favoriete VoiP-apps, ofwel Android-apps waarmee je via het internet kunt bellen.

Lees verder na de advertentie.

Wat is VoiP?

Wanneer je met je computer of smartphone via een internetverbinding een telefoongesprek met iemand anders aangaat, wordt er gesproken van een voip-verbinding. Voluit staat voip voor Voice over Internet Protocol, in de volksmond bekend als internettelefoneren. In een tijd waarin bijna iedere telefoongebruiker op elk moment internet tot zijn beschikking heeft, treden voip-apps steeds meer naar de voorgrond. In de meeste gevallen moeten de beller en de ontvanger dezelfde app geïnstalleerd hebben. Gesprekken kunnen gevoerd worden via een wifi-verbinding of via 3g.

Skype

Skype

Skype is mogelijk de bekendste app uit het rijtje. De dienst, die oorspronkelijk begon als VoiP-dienst voor computers, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer stabiele en veelzijdige dienst met een zeer goede Android-app. Zo is laatstgenoemde recentelijk voorzien van een uitstekende tablet-interface en is de kwaliteit van telefoongesprekken via VoiP enorm toegenomen. Daarnaast biedt Skype ook de optie om te videobellen, chatten en videoberichten naar elkaar te versturen.

Download: Skype (gratis)

Viber

Viber gebruik

Viber gaat wat minder lang mee dan Skype, maar heeft zich in een paar jaar tijd verworven tot een geduchte concurrent voor alle voip-applicaties. Qua functionaliteit heeft de beldienst veel weg van Skype, dankzij een aantrekkelijke interface en behoorlijke snelheid. De makers komen echter met een aantal handige extra`s. Zo draait Viber op de achtergrond zonder je batterij leeg te trekken en synchroniseert het automatisch contacten uit je adresboek. Op die manier kun je zien welke vrienden al Viber in gebruik hebben genomen. Daarnaast staat Viber bekend om zijn groepsgesprekken, waarbij het mogelijk is om met maximaal 100 gebruikers foto`s, video`s, ingesproken berichten en emoticons te versturen.

Download: Viber (gratis)

Tango

tango

Tango is misschien wel de mooiste app uit het rijtje. Met Tango kun je tekstberichten verzenden, telefoon- en videogesprekken via VoiP voeren, games spelen en zelfs muziekberichten sturen in combinatie met Spotify. De multiplatform-app biedt prima kwaliteit over 3G, 4G en wifi, en laat je ook aan groepsgesprekken deelnemen tot een maximum van 300 mensen. Ook vindt Tango direct al je vrienden die ook de dienst gebruiken: altijd handig. Daarnaast is Tango ook een soort sociaal netwerk, waar je berichten, video’s en muziek op je eigen wall kunt plaatsen. Door het sociale netwerk-aspect kun je ook met anderen vrienden worden (dus ook onbekenden), om vervolgens te internetbellen of chatten.

Download: Tango (gratis)

Fring

fring

Fring is een echte oudgediende binnen Android. Toen ik mijn Nexus One had, gebruikte ik Fring om via wifi met andere Android-toestellen te bellen. Fring is in al die jaren niet enorm veel veranderd en behoudt zijn uitstekende VoiP-dienst, waarmee je snel en gemakkelijk met elkaar kunt bellen. Daarnaast kun je ook met groepen (maximaal vier personen) een video- of telefoongesprek voeren en oogt de interface van Fring erg herkenbaar, op eenzelfde manier als de standaard telefoon-app van je Android. Logischerwijs kun je ook chatten via Fring en zorgen de notificaties ervoor dat je direct kunt terugbellen. Altijd handig.

Download: Fring (gratis)

En wat komt er nog aan?

Onder andere WhatsApp heeft aangekondigd met een speciale belfunctie te komen waarmee gebruikers kunnen bellen met WhatsApp. Daarnaast hoop ik nog steeds op een VoiP-dienst binnen Hangouts, waar het momenteel alleen nog maar mogelijk is om te videobellen. Misschien voegt Google zijn VoiP-dienst Google Voice en Hangouts dit jaar eindelijk eens samen.

-> Lees ook onze vergelijking van VoiP Android-apps, waarbij we kijken welke apps het meeste data slurpen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu