Video-app Dailymotion voegt Chromecast-ondersteuning toe

Redactie
15 april 2014, 11:51
1 min leestijd
Video-app Dailymotion voegt Chromecast-ondersteuning toe
dailymotion chromecast

De Dailymotion Android-app heeft een update gekregen die Chromecast-ondersteuning aan de app toevoegt. Dailymotion is, net als YouTube (lees ook ons uitgebreide tipartikel over YouTube Android) en Vimeo, een video-dienst die eveneens beschikbaar is op Android. Sommigen preferen Dailymotion omdat er minder snel video’s worden verwijderd dan bij YouTube, waardoor bijvoorbeeld samenvattingen van sportuitzendingen (Nederlands voetbal, bijvoorbeeld) er langer te bekijken zijn.

Door de Dailymotion Chromecast-ondersteuning wordt het voor gebruikers mogelijk om video’s van de app naar de Chromecast te streamen. De app krijgt een Chromecast-icoontje waarmee de content vervolgens op de tv wordt afgespeeld.

Lees verder na de advertentie.

Dailymotion Chromecast

nexusae0_2014-04-13-01.42.37

De app biedt een overzichtelijke interface met meer dan 30 miljoen video’s. Je kunt video’s ook synchroniseren om ze laten te bekijken: een handige feature als je een lange trein- of vliegreis voor de boeg hebt. Daarnaast is de Android-app ook geschikt voor Android-tablets, met een interface die specifiek is ontwikkeld voor grotere schermen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen video’s via de Android-app te uploaden, net als bij YouTube.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps. En heb je de combinatie van Plex Chromecast al geprobeerd?

Download

Dailymotion is gratis in Google Play te downloaden.

Download: Dailymotion (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu