De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met Google’s nieuwe Datally-app bespaar je makkelijk mobiele data

Thomas Haenen
30 november 2017, 9:33
1 min leestijd
Met Google’s nieuwe Datally-app bespaar je makkelijk mobiele data

In de Play Store is nu Datally te vinden, een nieuwe app van Google die het dataverbruik van apps poogt te beperken. Zo gaat je mobiele databundel langer mee.

Lees verder na de advertentie.

Mobiele databesparing met Datally

Met Datally zie je hoeveel mobiele data je van dag tot dag en van uur tot uur gebruikt, en krijg je advies over hoe je dat dataverbruik terugdringt. Zo suggereert Datally wifi-hotspots in de buurt, en krijg je te zien welke apps het meeste data verbruiken. Een testversie van de app werd eerder dit jaar al gelanceerd in de Filippijnen, maar de app is nu wereldwijd beschikbaar.

Datally: A new mobile data-saving app by Google.

Datally heeft een ingebouwde vpn, waarmee al je internetverkeer via de servers van Google gaat. Daar wordt vervolgens compressie toegepast op afbeeldingen en andere bestanden, waardoor je volgens Google tot wel 30% aan data bespaart. De app kan tevens al je dataverbruik op de achtergrond blokkeren. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat WhatsApp, Facebook en Instagram op de achtergrond toch nog data gebruiken. Via de app kun je precies aangeven welke apps wel en niet mobiele data mogen gebruiken.

De app is vooral bedoeld voor opkomende landen, waar gebruikers vaak langzaam internet en kleine databundels hebben. In Nederland zijn de databundels al gauw stukken groter. Zelfs bij de goedkoopste sim only-abonnementen krijg je al gauw 1GB per maand of meer. Toch kan de app ook hier handig zijn, als je de achtergrondactiviteit van sommige apps wil beteugelen. Dat kan ook op vakantie erg handig zijn, als je slechts met een kleine tijdelijke databundel zit.

Datally voor Android downloaden

Je kunt de app downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is volledig gratis, en werkt op elke smartphone met Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu