De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dating-app Tinder groeit lekker door: 10 miljoen matches per dag

Gijs Ettes
28 februari 2014, 12:40
1 min leestijd
Dating-app Tinder groeit lekker door: 10 miljoen matches per dag
Dating-app Tinder groeit

Dating-app Tinder groeit internationaal lekker door. Volgens mede-oprichter Sean Rad worden er dagelijks 750 miljoen profielen beoordeeld en 10 miljoen matches gemaakt. In december lag het aantal dagelijkse matches nog op 5 miljoen per dag. Rad maakte niet bekend hoeveel gebruikers Tinder inmiddels heeft, maar in Nederland lag het aantal Tinderaars vorige maand nog op 1,2 miljoen. Daarmee is het een van de populairste dating-apps van dit moment.

Momenteel is Tinder in 24 talen beschikbaar en de makers hebben plannen om op termijn uit te breiden naar China. Het lijkt er daarmee op dat de applicatie meer is dan een hype die in oktober de Play Store op zijn kop zette.

Lees verder na de advertentie.

Het succes van dating-app Tinder

Naast dating wordt Tinder voornamelijk als een soort vleeskeuring gebruikt, waarbij je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Is de ‘like’ wederzijds, dan wordt er een match gemaakt en start een chatgesprek. Om met het bekijken en beoordelen van profielen te starten, is wel een koppeling met je Facebook-account nodig. Vanuit de app kun je vervolgens mensen in je buurt zoeken en eventuele gedeelte interesses bekijken.

Op dit moment is Tinder gratis te downloaden en gebruiken en daar zal op korte termijn geen verandering in komen. Wel worden er binnenkort mogelijk in-app aankopen geïntroduceerd die extra functionaliteit toevoegen. Daarbij kun je denken aan het geven van virtuele cadeaus of het terughalen van afgewezen personen.

Download: Tinder (gratis)

Lees meer over Tinder

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu