De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

1,2 miljoen gebruikers voor dating-app Tinder in Nederland

Gijs Ettes
20 januari 2014, 15:07
1 min leestijd
1,2 miljoen gebruikers voor dating-app Tinder in Nederland
Dating-app Tinder

De populaire dating-app Tinder heeft inmiddels 1,2 miljoen gebruikers in Nederland. In oktober lag het gebruikersaantal nog rond de 330.000. In die maand steeg het gebruik echter nog dagelijks met 10 procent, maar aan die sterke groei lijkt nu een einde te zijn gekomen. Niettemin is de mijlpaal indrukwekkend, zeker als je nagaat dat er veel soortgelijke dating-apps beschikbaar zijn in Google Play.

Momenteel is Tinder in 24 talen beschikbaar en de makers hebben plannen om op termijn uit te breiden naar China. Hoewel er geen openheid wordt gegeven over het totaal aantal gebruikers, geeft mede-oprichter Justin Mateen wel aan dat er wereldwijd dagelijks 500 miljoen profielen worden beoordeeld en 5 miljoen matches worden gemaakt. Dat komt neer op bijna 3500 matches per minuut.

Lees verder na de advertentie.

Het succes van dating-app Tinder

Naast dating wordt Tinder voornamelijk als een soort vleeskeuring gebruikt, waarbij je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Is de ‘like’ wederzijds, dan wordt er een match gemaakt en start een chatgesprek. Om met het bekijken en beoordelen van profielen te starten, is wel een koppeling met je Facebook-account nodig. Vanuit de app kun je vervolgens mensen in je buurt zoeken en eventuele gedeelte interesses bekijken.

Op dit moment is Tinder gratis te downloaden en gebruiken en daar zal op korte termijn geen verandering in komen. Wel worden er binnenkort mogelijk in-app aankopen geïntroduceerd die extra functionaliteit toevoegen. Daarbij kun je denken aan het geven van virtuele cadeaus of het terughalen van afgewezen personen.

Download: Tinder (gratis)

Lees meer over Tinder

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu