De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 6 beste dating-apps voor Android

Gijs Ettes
24 oktober 2013, 17:22
4 min leestijd
De 6 beste dating-apps voor Android

De feestdagen komen eraan en het is het natuurlijk niks om die in je eentje door te brengen. Daarom licht AndroidPlanet de 6 beste dating apps uit om je liefdesleven een impuls te geven. De apps die volgen zijn gratis te downloaden en helpen je om met je Android-smartphone aan de vrouw of man te komen. Maar of je ook daadwerkelijk liefdesgeluk vindt dankzij deze dating apps, kunnen we helaas niet garanderen.

Lees verder na de advertentie.

1. Tinder

Tinder dating app

Tinder, de populaire dating app voor Android die werkt als een soort vleeskeuring, heeft in Nederland momenteel al ruim 330.000 gebruikers. Met de app kun je mannen of vrouwen met een veeg over het scherm `liken` of afwijzen. Is de like wederzijds, dan start een chatgesprek en kun je elkaar beter leren kennen. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken door hun Facebook-account te koppelen. De app geeft vervolgens aan met wie je gedeelde interesses en vrienden hebt, maar gebruikers kunnen niet zien wie hen heeft afgewezen. Zo’n 65 procent van personen op Tinder is overigens tussen de 18 en 24 jaar, dus de app is ideaal om jongeren en studenten te ontmoeten.

Download: Tinder (gratis)

2. Badoo

Badoo dating app

Een andere populaire dating app is Badoo. Met dit sociale netwerk is het ook mogelijk om nieuwe mensen te leren kennen, al was het maar omdat er momenteel ruim 180 miljoen mannen en vrouwen van Badoo gebruikmaken. De app is vergelijkbaar met Tinder omdat je met Badoo ook kunt flirten met personen bij jou in de buurt. Volgens de makers resulteren ongeveer de helft van de chats via Badoo in een ontmoeting in het echte leven. Dit is volledig gratis, maar je kunt je kansen vergroten door jezelf tegen betaling uit te lichten als begeerlijke single.

Download: Badoo (gratis)

3. Couple

Couple dating app

Couple is niet bedoeld voor het ontmoeten van nieuwe vrouwen of mannen, maar juist een dating app om de liefde tussen jou en je partner ‘aan te wakkeren’. Je kunt maximaal één persoon toevoegen en met elkaar chatten, tekeningen versturen en de ander laten weten dat je aan hem of haar denkt. Daarnaast kun je foto’s, video’s en stemberichten delen en via gps tonen waar je je bevindt. De leukste functies zijn echter de mogelijkheid om samen te tekenen en ‘thumbkissen’. Met die laatste feature ben je letterlijk in touch met je partner. Door tegelijkertijd met je vinger op het scherm te drukken, geef je elkaar wat digitale liefde met je duim of wijsvinger.

Download: Couple (gratis)

4. MeetMe

MeetMe dating app

MeetMe is eveneens vergelijkbaar met Tinder. Je kunt in de dating app mannen en vrouwen in jouw buurt vinden en ‘bewonderen’. Is die bewondering wederzijds, dan worden jullie gematcht en start een chatgesprek. MeetMe is wel wat uitgebreider dan Tinder, aangezien het fungeert als een soort sociaal medium. Je kunt in een tijdlijn aangeven wat je aan het doen bent en commentaar geven op statusupdates van anderen. De userbase is met 30 miljoen mensen redelijk groot, dus de kans is aanwezig dat jouw ideale match er tussen zit.

Download: MeetMe (gratis)

5. Grindr

Grindr dating app

Grindr is een dating app die zich specifiek richt op mannen die op zoek zijn naar mannen in hun omgeving. De app is anoniem te gebruiken, maar laat je ook een profiel met foto uploaden, waarna je profielen van mannen in de buurt kunt raadplegen. Met de gratis versie is het mogelijk om te chatten met mannen in de buurt en zie je wie online is. De betaalde versie is reclamevrij, geeft alleen leden weer die online zijn en laat je onbeperkt contacten opslaan en blokkeren. Daarnaast is het mogelijk tot 300 mannen te zien, waar de gratis versie van Grindr ophoudt bij 50.

Download: Grindr (gratis)

6. Skout

Skout dating app

De laatste dating app die we in dit lijstje bespreken is Skout, eveneens een populaire applicatie om mensen te ontmoeten die zich in jouw buurt bevinden of juist op een heel andere plek. Met Skout kun je namelijk virtueel naar een andere plek reizen (tegen betaling) om daar te flirten met locals. In Skout is het zien en gezien worden en mogelijk om `buzz` te verspreiden over zaken die jouw bezighouden. Op die manier werkt het ook als een soort sociaal medium. De app biedt in-app aankopen om jezelf uit te lichten bij andere gebruikers en is qua functionaliteit iets uitgebreider. Zo kun je tekstberichten, video`s en geluidsfragmenten versturen. Skout deelt alleen je locatie- en persoonsgegevens als jij daar toestemming voor geeft.

Download: Skout (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's