Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Daydream-apps moet je als eerste proberen

Erwin Vogelaar
10 november 2016, 15:00
4 min leestijd
Deze Daydream-apps moet je als eerste proberen

Googles virtualrealityplatform Daydream is er klaar voor, want de Daydream View is nu verkrijgbaar in verschillende landen. Wij zetten een aantal Daydream-apps voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De leukste Daydream apps van dit moment

Hoewel de Google Pixel, Google Pixel XL en de Daydream View nog niet officieel in de Benelux te koop zijn, houdt dit mensen toch niet tegen om ze te kopen. Met beide apparaten (en andere Daydream Ready-smartphones) kun je in Google’s nieuwe virtualrealityplatform stappen: Daydream. Daar komen in de eerste weken al een stapel interessante apps voor beschikbaar en wij zetten deze alvast op een rijtje. Handig voor als je er vroeg bij bent of pas later instapt. Je kunt deze apps in de Play Store vinden, die je vanuit Daydream kunt bereiken.

Daydream video

Met onderstaande apps kun je rustig onderuitgezakt video’s kijken op een enorm scherm, waar je ook bent. Of je duikt in een 360-graden-video, om zo actief de beelden om je heen te beleven.

YouTube VR

Uiteraard is YouTube beschikbaar in Daydream. Elke video op YouTube gaat er namelijk met een Daydream-bril op vooruit. Met speciale 360-graden-video’s kun je vrij rondkijken als je de bril op hebt. Toch worden normale video’s ook iets toffer, omdat je deze op een enorm virtueel scherm kunt bekijken. Alsof je een bioscoop in je woonkamer, de trein of bij de tandarts in de wachtkamer hebt.

daydream-apps

Google Play Movies

Ook Google Play Movies laat je op deze manier films kijken in een heus virtueel theater. Zet de bril op, kies met de controller een film die je wil kijken en geniet ervan op een enorm scherm. Uiteraard is de resolutie van de film niet zo groot als wanneer je het op een echt groot scherm zou kijken, maar het effect is toch indrukwekkend.

daydream-apps

Invasion!

Naast de films en filmpjes van YouTube en Play Movies, is dit misschien wel de eerste video die je moet kijken zodra je een Daydream View op je hoofd zet. Deze animatievideo komt van de regisseur die Madagascar heeft gemaakt. In het verhaal komen er een paar aliens op aarde terecht met het doel om deze in te nemen, maar dan wordt hun plan overhoop gehaald als ze de meest schattige beestjes tegenkomen. Schattige beestjes en virtual reality? Say no more!

daydream-apps

Daydream games

Uiteraard is virtual reality vooral tof voor het spelen van games. Op Daydream gaan we vergeleken met Cardboard daar een stuk op vooruit. Door de hogere resolutie en krachtigere smartphones, worden games mooier en beter.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

De magische wereld van Harry Potter keert terug in de filmserie Fantastic Beasts and Where to Find Them. Speciaal voor Daydream is er nu ook een virtualrealityervaring te spelen. Dit betekent dat je controller verandert in een toverstokje en je ongestoord magie kunt gebruiken in de virtuele wereld. Accio Daydream!

daydream-apps

Need for Speed: No Limits VR

De bekende serie Need for Speed is er ook voor Daydream. Stap in een auto en race tussen alle chaos voor de eerste plek. De game is al een tijdje ook zonder virtual reality verkrijgbaar in de Play Store, met een goede gemiddelde reviewscore. In de virtualrealityversie ben je echter veel meer onderdeel van de game zelf, dus is het mogelijk nog toffer.

daydream-apps

Gunjack 2: End of Shift

Van CCP, de makers van de bekende EVE-games, komt deze explosieve actiegame. Jij neemt plaats achter de geweren van ruimteschip Kubera. Het is aan jou om dit schip en haar kostbare inhoud te beschermen van alles wat er op je af komt.

daydream-app

Daydream ontdekken

Virtual reality biedt een uniek platform voor het ontdekken van werelden. Zowel voor educatieve doeleinden als entertainment. Met onderstaande apps kun je een goede start maken.

Star Chart VR

Ontdek ons zonnestelsel met deze interessante app. Via prachtige beelden reis je zo langs de planeten en sterrenbeelden. De app is een prachtige manier om te zien wat er met Daydream mogelijk is qua visueel spektakel, maar je leert er daarnaast ook nog wat van.

StarChart Daydream Trailer

Street View

Ook Street View is beschikbaar in Daydream, zoals ook al met Google Cardboard het geval was. Deze keer heeft Street View echter ondersteuning voor de Daydream-controller, waardoor je makkelijker door de omgevingen reist en je kunt genieten van de mooie wereld waarop we leven.

daydream-apps

The Guardian VR

Onder de straten van Londen is een volledige andere stad te vinden, die van de riolen. Het is een labyrint dat klaar staat om ontdekt te worden. Kijk goed rond voor punten die aangeven waar je bent en waar je heen moet. Pas wel op dat je zaklamp niet opraakt, want dan kom je nooit meer boven.

The Guardian VR: Underworld Trailer

Daydream tools

Er zijn nog niet veel tools beschikbaar voor Daydream, maar deze kun je toch echt niet missen.

Daydream Keyboard

Ook in virtual reality is een toetsenbord handig. Daarvoor is deze Daydream Keyboard gemaakt. Het toetsenbord ziet er hetzelfde uit als het toetsenbord op je Android-toestel, alleen is er nu plek voor een setje numerieke toetsen en een zoekbalk. Het toetsenbord besturen doe je met de controller die bij de Daydream View geleverd wordt.

daydream-apps
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu