Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 10 beste Android apps in Google Play van week 31 – 2014

Redactie
3 augustus 2014, 16:01
8 min leestijd
De 10 beste Android apps in Google Play van week 31 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de fijne kalender-app Slate Calendar, de Google Now-launcher die voor elk toestel met Android 4.1 Jelly Bean beschikbaar is en de simpele maar prachtige foto-app Mirage.

Lees verder na de advertentie.

1. Swipify

Swipify

Het interessante aan Android Wear is het feit dat er dagelijks nieuwe applicaties voor het platform verschijnen. Zoals je kunt zien in ons onlangs bijgewerkte overzicht met Android Wear apps kun je nu al gamen, browsen, notities maken en tweets versturen met je smartwatch. Google heeft geprobeerd om de navigatie binnen Wear zo simpel mogelijk te maken, maar volgens de makers van Swipify kon het nog wat gemakkelijker.
Swipify is niet de eerste Android Wear launcher – eerder maakten we immers al kennis met de uitstekende Wear Mini launcher – maar wel de meest unieke. Na installatie kun je een regulier snelmenu tevoorschijn toveren door van links naar rechts te swipen en een cirkelvormig menu met de apps die je het meest gebruikt middels een veeg naar links. Zodra je je vinger boven de gewenste app loslaat, wordt deze gestart. Lees meer over Swipify.

Download Swipify in Google Play (gratis)

Smartwatch kopen?
Android Wear is sinds kort te verkrijgen op de LG G Watch en Samsung Gear Live, waarvan eerstgenoemde al te koop is.

→ Je kunt nu al de witte LG G Watch bestellen of de zwarte LG G Watch kopen

2. Slate Calendar

slatecalendar

Slate Calendar is een fraaie kalender-app voor Android die je op een slimme manier probeert te helpen met je dagelijkse bezigheden. De app haalt informatie uit verschillende diensten, waardoor je afspraken, verjaardagen van vrienden, het weer, alarmen en taken in één app worden geïntegreerd. De app verkeert op dit moment nog wel in een bètafase en heeft nog niet alle beloofde functies, maar de ontwikkelaar zijn druk bezig om nieuwe features aan de app toe te voegen en Slate Calendar te verbeteren.
Een belangrijke nieuwe feature is de dagelijkse weergave in Slate Calendar, en een aankomende feature is afspraakmeldingen op het lockscreen. Altijd handig. Het is daarbij mogelijk om de ontwikkelaar te mailen met ideeën voor nieuwe functies. Lees meer over Slate Calendar en bekijk screenshots van de app.

Download Slate Calendar in Google Play (gratis)

3. Bolt

bolt snapchat

De softlaunch van Bolt, de Snapchat-concurrent van Instagram, is een feit. De foto-app, waarmee ook video`s zijn te versturen naar andere gebruikers, is in Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Singapore uitgebracht en zal na een testperiode wereldwijd worden gelanceerd. De softlaunch geeft de makers de tijd om eventuele bugs op te lossen.
Qua functionaliteit is Bolt een directe Snapchat-concurrent. Je kunt namelijk binnen de app met een simpele tik foto`s delen die verdwijnen nadat de ontvanger ze heeft bekeken. Druk je wat langer op je contactpersoon, dan maak je een korte video. Als je vervolgens je vinger van het beeld afhaalt, wordt het filmpje verzonden. Daarnaast is het mogelijk om bijschriften toe te voegen aan foto`s en video`s en te reageren met een foto, video of tekstbericht. Helaas is Bolt nog niet te downloaden in Nederland en België, maar mogelijk rolt Facebook binnenkort de app naar meerdere landen uit. Lees meer over Bolt en bekijk screenshots.

Download Bolt in Google Play (gratis)

4. Android L Lockscreen

androidllockscreen-app

Het Android L lockscreen is beschikbaar als download voor Android-smartphones. De ontwikkelaar Apps Fizer heeft het officiële lockscreen van Android L nagebootst en als app beschikbaar gemaakt. Even installeren en instellen en je kunt gebruikmaken van vrijwel hetzelfde Android L lockscreen als in de officiële Android-versie.
Niet alleen het uiterlijk is gelijk aan Android L, ook de notificaties hebben hetdezelfde design. De notificaties die op het lockscreen worden getoond – een nieuwe feature in Android L – hebben hetzelfde witte design als in de aankomende Android-versie. Je kunt ze vanuit het Android L lockscreen wegvegen en beantwoorden. Lees meer over Android L Lockscreen en bekijk screenshots.

Download Android L Lockscreen in Google Play (gratis)

5. Vouchercloud

vouchercloud

Kortingen: wie houdt er niet van? Dat weten ook de mensen achter Vouchercloud, die een app hebben ontwikkeld met allemaal vouchers die je bij winkels, restaurants, cafés en vele andere adressen kunt gebruiken. De app werkt middels de gps van je smartphone en bekijkt welke locaties in de buurt vouchers gebruiken. De app zoekt vervolgens de juiste voucher op die je op jouw smartphone kunt laten zien, waarna je gelijk kunt profiteren van de korting.
Enkele voorbeelden van vouchers zijn korting op een Subway-broodje, een tweede flesje drinken gratis bij een snackbar of gewoonweg 10, 20 of zelfs 30 procent korting op de rekening of een specifiek product. Veel grote namen bieden vouchers in de app aan, van Pizza Hut tot McDonalds. Lees meer over Vouchercloud en check screenshots.

Download Vouchercloud in Google Play (gratis)

6. Mirage

mirage

De makers van Yo, de enorm simpele chat-app waarmee je `Yo` naar anderen kunt versturen, heeft een nieuwe app uitgebracht: Mirage. De nieuwe Android-app moet een simpele versie van Snapchat worden, waarmee je heel snel en gemakkelijk een foto naar iemand anders kunt versturen. De foto verdwijnt na een tijdje weer en wordt niet opgeslagen, zowel op de servers van Mirage als het toestel van de verzender en ontvanger.
Net als Snapchat kun je met Mirage foto`s, video`s, tekst en audio versturen die voor één keer te bekijken of beluisteren zijn. Het is daarbij mogelijk om berichten naar niet-Mirage-gebruikers te verzenden. Zij worden dan naar de webpagina van Mirage gebracht waar zij het bericht kunnen zien. Na één keer bekijken verdwijnt de webpagina. Een slimme zet van de ontwikkelaars, die daarmee inspelen op de mogelijkheid om Mirage breed te gebruiken. Lees meer over Mirage en bekijk screenshots.

Download Mirage in Google Play (gratis)

7. New York Pizza

newyorkpizza

De officiële New York Pizza app is beschikbaar in Google Play. “Bestel eenvoudig jouw favoriete pizza, verse pasta, fingerfoods of salade“, aldus New York Pizza. De grote Domino`s-concurrent heeft wel één heel groot voordeel: de app is en werkt uitstekend. Zo is de app fraai vormgegeven en kun je gemakkelijk bestellen, maar vooral ook je pizza naar eigen wens samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een bodem, toppings en de pizza in tweeën delen – waarbij beide helften andere toppings hebben. Ideaal.
Hoewel dit bij andere concurrenten soms ook kan – denk aan het kiezen van een pizzabodem -, toont de New York Pizza app voor Android wel een mooie afbeelding bij de verschillende pizzabodems. Zo heb je een duidelijker beeld van de pizza die je bestelt. En het maakt het bestellen gewoon een stukje leuker. Lees meer over de New York Pizza app en bekijk screenshots.

Download New York Pizza in Google Play (gratis)

8. GIF Watch Face

GIF Watch Face

We hebben inmiddels al tientallen klokjes voor Android Wear uitgeprobeerd, maar er is geen enkele die zo`n grote glimlach op ons gezicht tovert als GIF Watch Face. Deze gratis watchface tovert, nadat je hem hebt gedownload en ingesteld, steeds andere populaire gifjes op je smartwatch. Daarnaast toont de watchface de tijd en heeft hij de `feature` om de accuduur van je smartwatch drastisch te verkorten.
GIF Watch Face moet je dan ook meer zien als een geinig experiment, dan een echt functioneel klokje voor je smartwatch. Elk uur worden er niettemin diverse nieuwe geanimeerde gifjes naar je horloge gepusht en op het moment van schrijven staat het aantal op ruim 100. Lees meer over GIF Watch Face en bekijk een video van de app.

Download GIF Watch Face in Google Play (tijdelijk gratis)

9. Wunderlist 3

wunderlist

Wunderlist is zonder twijfel één van onze favoriete taken-apps. Hoewel ik Google Keep sneller gebruik voor korte lijstjes, is Wunderlist een uitstekende app voor de veelgebruiker van lijstjes en andere taken-apps. En waar Wunderlist voornamelijk in uitblinkt, is het delen van lijstjes met anderen. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je partner een lijstje maken met alles wat er nog in het huis moet worden verbouwd, waarbij je samen taken aan een lijstje kunt toevoegen.
Wunderlist 3 is de langverwachte update van de populaire taken-app. De update brengt een fris nieuw design met lichtere kleuren en dat sneller werkt, realtime-synchronisatie waardoor je altijd up-to-date bent en heb je de optie om openbare lijstjes te maken en deze te delen. Zo kan iedereen aan jouw lijstjes meewerken. Handig voor crowdsourcing! Lees meer over Wunderlist 3 en bekijk screenshots van de app.

Download Wunderlist 3 in Google Play (gratis)

10. Google Now Launcher

Google Now launcher update

De meest recente Google Now Launcher update zorgt ervoor dat de homescreenvervanger met een groter aantal Android-toestellen werkt, waaronder de LG G3, Galaxy S5, HTC One M8 en Huawei Ascend P7. Hierdoor kunnen nog meer Android-gebruikers profiteren van stock Android 4.4 en snel Google Now en de laatste notificaties openen middels een swipe van links naar rechts.

De Google Now Launcher is gratis te downloaden en biedt de optie om de instellingen van je oude launcher te importeren. Met het commando ‘Ok Google’ kun je vanuit elk homescreen de zoekfunctie starten, al kun je daarvoor ook de zoekbalk gebruiken die zich prominent boven in beeld bevindt. Lees meer over de Google Now Launcher update en bekijk een video van de update.

Download de Google Now Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu