Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 10 beste Android-apps in Google Play van week 32 – 2015

Redactie
9 augustus 2015, 16:00
7 min leestijd
De 10 beste Android-apps in Google Play van week 32 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de handige notificatie-app Snowball en de officiële app om oude rekeningnummers naar IBAN-nummers om te zetten.

De beste Android-apps van week 32

1. Snowball

snowball-icon

We krijgen gemiddeld per dag tientallen tot zelfs wel honderden notificaties. Snowball wil orde in de ruis van al die notificaties scheppen, en je slimmer en sneller met alle Android-meldingen om laten gaan.  Snowball, dat je notificatiecentrum vervangt, toont altijd alle berichtjes van contactpersonen bovenaan. Die zijn volgens het bedrijf altijd het belangrijkste. Op die berichtjes kun je direct vanuit Snowball reageren; je hoeft dus niet eerst de app op te starten.

Daarnaast kun je zelf bepalen wat belangrijke notificaties zijn en welke meldingen je niet zo snel hoeft te zien. Dit doe je door over de notificatie te swipen en aan te geven of het een prioriteitsmelding is, of een normale melding. Daarnaast kun je ook notificaties van een app in zijn geheel blokkeren. Lees meer over Snowball en bekijk screenshots en een video van de app.

Download Snowball in Google Play (gratis)

2. IBAN-tool

iban

Voor wie moeite heeft om oude rekeningnummers om te zetten naar IBAN is er nu een officiële Android-app ontwikkeld door de De Nederlandsche Bank: IBAN-tool.  IBAN-tool is een zogenoemde omnummertool die je het oude bankrekeningnummer en de desbetreffende bank waar de rekening loopt laat selecteren, waarna je direct ziet wat  het nieuwe IBAN nummer wordt.

In het geval van korte nummers, van goede doelen als Giro 555, moet je altijd ING als bank kiezen voor het juiste IBAN. Veel meer dan een IBAN nummer omzetten kun je overigens niet met de app. Twijfel je echter of je ergens het juiste rekeningnummer hebt ingevoerd, dan is IBAN-tool handig ter controle. Lees meer over de officiële app om rekeningen naar IBAN-nummers om te zetten  en bekijk screenshots van de app.

Download IBAN-tool in Google Play (gratis)

3. Barmark

barmark

Barmark is een game zonder duidelijk doel of de mogelijkheid om game over te gaan. In plaats daarvan is het de bedoeling om `innerlijke rust` te vinden door de omgeving aan te passen en te ontdekken wat hier de gevolgen van zijn.  Net als Botanicula is Barmark een point-and-click ontdekkingsgame, al is het bij laatstgenoemde een stuk vager wat je precies moet doen.

Als speler word je in een willekeurig gekozen landschap gezet met eveneens willekeurige dieren. Die zullen je vragen om de bepaalde verborgen machines of schakelaars aan te zetten, wat weer effect heeft op het landschap en de dieren die er rondlopen. Lees meer over Barmark en bekijk een video van de game.

Download Barmark  in Google Play (3,28 euro)

4. Rocket Player

rocketplayer-icon

Rocket Player is enorm geliefd op Reddit, waar gebruikers als sinds de introductie van Android discussiëren over wat nu precies de beste offline muziekspeler voor Android is. Rocket Player is één van de meest genoemde namen, en niet onterecht: de uitgebreide muziekspeler maakt indruk door de gebruiker vrijwel alle onderdelen aan te laten passen.

Het Material Design van Rocket Player is aan te passen via verschillende thema`s, waarmee je onder andere de kleuren en layout van de app kunt veranderen. Alle nummers worden met de bijbehorende hoes getoond, waarbij de gebruiker toegang heeft tot  een flinke equalizer, automatisch optie die de songteksten bij een nummer toont en een sleep timer, waarmee je met muziek in slaap kunt vallen. Lees meer over Rocket Player en bekijk screenshots of een video van de app.

Download Rocket Player in Google Play (gratis)

5.  Polarr Photo Editor

polarr-icon

De uitgebreide foto-app Polarr Photo Editor biedt de standaardfuncties als het aanpassen van het contrast, de verzadiging en schaduwen, maar je kunt ook heel nauwkeurig eigenschappen van de foto aanpassen; van specifieke kleurbepalingen tot de zogeheten tone curves  om een  afbeelding  meer te balanceren. De interface toont alle opties op een overzichtelijke manier, waardoor je ook als beginner redelijk met  Polarr Photo Editor uit de voeten kan.

Een belangrijke functie van  Polarr Photo Editor is de mogelijkheid om alle aanpassingen in de linker balk te zien en zo nodig iets aan te passen of te verwijderen. Je kunt zelfs helemaal naar de eerste aanpassing gaan en deze vervolgens veranderen, om op die manier de foto aan te passen zonder dat je alle stappen eerst ongedaan hoeft te maken. Lees meer over  Polarr Photo Editor en bekijk screenshots en een video van de app.

Download Polarr Photo Editor in Google Play (gratis)

6.  Stagefright Detector

stagefright-detector-icon

Veel Androids zijn kwetsbaar voor het  ernstige Stagefright-lek: een lek dat  het videoframework misbruikt om malafide code uit te voeren zonder dat de gebruiker dit weet. Met deze app check je of je ook kwetsbaar bent.

Het enige dat je bij  Stagefright Detector hoeft te doen, is de app installeren en op te starten. De app controleert vervolgens of jouw smartphone of tablet veilig is of niet. Daarnaast toont het enkele handige opties, zoals het uitschakelen van automatisch ontvangen van mms-berichten. Lees meer over de Stagefright Detector en bekijk een screenshot van de app.

Download Stagefright Detector in Google Play (gratis)

7.  Battle Golf

battle golf

Ben je op zoek naar een golfspel dat makkelijk is op te pakken en ook met meerdere mensen is te spelen, dan is Battle Golf zeker de moeite waard. In de singleplayermodus neem je het op tegen de klok en is het de bedoeling om zoveel mogelijk balletjes te putten. Dit doe je door eerst de juiste richting te bepalen en vervolgens de slagsterkte. Bij elke geslaagde poging komen er enkele seconden op de klok bij en verschijnt de hole op een andere plek in het level.

De strijd barst pas echt los in de Battle Golf-modus. Dit is een lokale multiplayermodus waarbij je het op hetzelfde Android-toestel opneemt tegen een vriend of vriendin. Wie binnen het tijdslimiet de meeste ballen put of het vaakst de tegenstander raak, wint. Online multiplayer ontbreekt vooralsnog en ook is het onmogelijk om je score met anderen te vergelijken. De makers wilden de game eenvoudig houden, en dat is aardig gelukt. Lees meer over Battle Golf en bekijk een video van de game.

Download Battle Golf in Google Play (gratis)

8. Microsoft Translator

microsoft translator

Microsoft heeft een vertaal-app uitgebracht die werkt met de meeste Android-smartphones en ook compatibel is met  Android Wear. Met de app kun je zinnen inspreken  en  vervolgens vertalen  naar een andere taal. De app ondersteunt op dit moment 50 talen, waaronder het Nederlands, Engels, Chinees, Spaans, Duits en Frans.

Houd in de app het microfoontje vast, spreek een zin en je krijgt direct een vertaling die de app desgewenst kan uitspreken. Ook op een Android Wear-horloge kun je zinnen vertalen, al is het alleen mogelijk om ze met een smartphone uit te laten spreken. De Android Wear-smartwatches die momenteel op de markt zijn, hebben namelijk geen speaker. Lees meer over  Microsoft Translator en bekijk screenshots van de app.

Download Microsoft Translator in Google Play (gratis)

9.  BSOD watchface

BSOD

Smartwatches met Android Wear hebben voortaan de mogelijkheid om het oude vertrouwde blauwe scherm van Windows op het scherm van het slimme horloge te tonen. Opdat wij nooit vergeten.  Als je de app installeert, kun je de BSOD watchface op je Android Wear-smartwatch selecteren. Aan de bovenkant staat `watch face`, daaronder krijg je te zien dat er een error is voorgekomen – met de bekende toetsencombinatie CTRL+ALT+DEL.

Aan de onderzijde wordt de tijd weergegeven, zoals10:58 AM 07.07.15. Zo weet je altijd hoe laat het is – de bedoeling van een watch face, natuurlijk.  De  BSOD watchface ondersteunt daarbij zowel vierkante als ronde schermen. Lees meer over de BSOD watchface en bekijk een screenshot van de app.

Download BSOD Watchface  in Google Play (1,07 euro)

10.  Crunch Gallery

Crunch Gallery

Crunch Gallery is een handige applicatie waarmee je opslagruimte op je Android kunt besparen. Dat doet de app door foto`s en video`s op een slimme manier te comprimeren.  De makers van de app beweren de bestandsgrootte van foto`s tot zes  keer te verkleinen, zonder dat er kwaliteit verloren gaat. Video`s zouden door de app tot 50 procent kleiner gemaakt worden.

Wanneer je de app opent, maakt Crunch Gallery een schatting van hoeveel opslagruimte je zou besparen wanneer je alle foto`s verkleint. Hierna kom je terecht in het hoofdmenu, waar alle kiekjes worden verzameld onder `Camera`, `Download`, `WhatsApp` of `All`. Wanneer je op een foto en vervolgens het crunch-icoontje tikt, worden foto`s automatisch en vlot gecomprimeerd. Lees meer over Crunch Gallery en bekijk screenshots van de app.

Download Crunch Gallery  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu