De 10 beste Chromecast-games

Erwin Vogelaar
21 december 2015, 20:15
5 min leestijd
De 10 beste Chromecast-games

De Chromecast is niet alleen handig om video mee te streamen; je kunt er ook games mee spelen. Je smartphone of tablet fungeert vervolgens als controller. Vooral leuk met anderen!

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste Chromecast games

Chromecasts zijn de ideale manier om laagdrempelig met elkaar te gamen. Onderstaande Chromecast games zijn op dit moment onze favorieten.

1. Big Web Quiz

Chromecast games

Big Web Quiz is een quiz voor de Chromecast. Voeg je initialen toe, kies een avatar en strijd tegen elkaar in een serie aan vragen. Hoe sneller je antwoordt hoe meer punten je krijgt. Meestal moet je in de vragen uit vier verschillende antwoorden kiezen, maar het kan ook dat je de antwoorden op de juiste volgorde moet leggen of dat je zo dichtbij mogelijk moet komen door een getal te kiezen met een slider. Helaas gaan veel vragen over de Verenigde Staten, maar de game heeft zo`n leuke stijl en vlotte manier van spelen dat we dat kunnen vergeven. Zolang je maar geen Amerika-kenner in je gezelschap hebt.

Download Big Web Quiz in Google Play (gratis)

2. Tricky Titans

Chromecast games

In Tricky Titans sta je met vier titanen op pilaren. De overige drie worden door andere spelers of door de computer bestuurd. Elke beurt kun je kiezen tussen  aanval, verdediging of een power-up met als doel om de pilaar van de andere titanen eerder te vernietigen Je kunt echter maar één speler tegelijk aanvallen, dus daarom moet je elke beurt goed nadenken wat je doet. Het leuke van de game is dat je gaat bedenken wat je vrienden gaan doen. Hoewel de potjes relatief kort duren, kun je zelfs allianties aangaan om je samen op een speler te richten wiens pilaar nog veel te groot is. De dynamiek tussen de spelers heeft natuurlijk weer effect op de volgende potjes, want als je gewonnen hebt zullen je medespelers ongetwijfeld extra goed opletten in het volgende potje.

Download Tricky Titans in Google Play (gratis)

3. Cardcast

Chromecast games

Cardcast is een Chromecast-versie van het kaartspel Cards Against Humanity. Cards Against Humanity heeft er zelf niets mee te maken, dus het is een kopie. Het idee is dat een speler een kaart met een zin neerlegt waar woorden zijn weggelaten. De andere spelers kiezen uit hun kaarten met woorden en zinnetjes de leukste optie om de zin compleet te maken. Uiteraard zitten er veel schunnige kaarten tussen en komen er vaak zinnen uit die politiek extreem incorrect zijn. Daar ligt de lol vooral in. De speler die de eerste kaart heeft geplaatst kiest de leukste aanvulling uit, waarna die speler een punt krijgt. Cardcast is een uitstekende Chromecast-versie van een leuk spel.

Download Cardcast in Google Play (gratis)

4. Gamingcast

gamecast

GamingCast maakt het mogelijk om toffe retrogames naar je Chromecast en daarmee de tv te streamen. Je smartphone of tablet wordt vervolgens gebruikt als controller. Op dit moment zijn er een reeks games beschikbaar, die variëren van Snake en Pong tot Xonix en Breakout. Via je smartphone of tablet selecteer je de game, en bestuur je deze ook. Er zit een kleine vertraging tussen je toestel en de tv, maar de games zijn prima met GamingCast te spelen.

Download Gamingcast in Google Play (1,00 euro)

5. Just Dance Now

justdance

Just Dance is de meest popualaire dansgame en de mobiele versie is ook te spelen via de Chromecast. De smartphone, die je tijdens het dansen in je handen moet houden, wordt bij Just Dance Now gebruikt als controller, waardoor de game precies weet hoe accuraat jij op de muziek beweegt. Via een in-app aankoop kunnen spelers meer muzieknummers kopen. Zo kun je de game voorzien van de laatste hits om vervolgens op te dansen.

Download Just Dance Now in Google Play (gratis)

6. Doodlecast

Chromecast games

Doodlecast is Pictionary op je Chromecast. Eén speler krijgt een rijtje met woorden op een smartphone of tablet te zien. Vervolgens tekent diegene een visuele representatie van het gekozen woord op het eigen schermpje. Deze tekening wordt naar het grote scherm gestuurd, waarna andere spelers op hun eigen smartphone of tablet kunnen raden wat er getekend wordt.

Download Doodlecast Google Play (gratis)

7. Angry Birds Friends

Chromecast games

Met Angry Birds Friends neem je het op tegen je vrienden op Facebook en de rest van de wereld. Elke week krijg je enkele nieuwe levels voorgeschoteld waarmee je de ranglijsten kunt beklimmen, uiteraard met de bekende Angry Birds-gameplay waarbij je vogeltjes naar een bouwwerk vol varkentjes moet slingeren. De Chromecast-functie voegt niets toe aan de game qua speelmogelijkheden, maar wel dat je het op een groter scherm kunt spelen. Hierdoor kunnen meekijkers je aanmoedigen, maar helaas niet participeren in het spel.

Download Angry Birds Friends in Google Play (gratis)

8. Motion Tennis Cast

Chromecast games

Ben je bekend  met Wii Tennis van Nintendo, dan weet je wat je van Motion Tennis Cast kunt verwachten. Je smartphone wordt de tennisracket die je moet zwiepen om op het grote scherm een tennismatch te spelen. Je krijgt na afloop zelfs te zien hoeveel calorieën je hebt verbrand. Met de vier calorieën die wij tijdens een potje hebben verbrand schiet het echter niet heel erg op. Je kunt helaas niet vanuit de app zelf casten, want je moet je hele scherm via de Chromecast-app naar de Chromecast sturen. Het werkt goed, maar het voelt als een onnodige extra stap die je bij de andere Chromecast games in deze lijst niet hoeft te maken.

Download Motion Tennis Cast in Google Play (gratis)

9. Classic Snake

classicsnake

Met Classic Snake kun je de oude Snake-game op je tv spelen terwijl je met jouw smartphone of tablet de digitale slang kunt besturen. Het besturen werkt via vier knoppen die elk één richting op wijzen en het doel is om de blokjes te pakken en op deze manier een zo lang mogelijke slang te maken. Kijk uit dat je niet tegen de rand van het scherm komt, want dan ben je logischerwijs af.

Download Classic Snake in Google Play (gratis)

10. Driver Speedboat PAradise

driverspeedboaticon

In Driver Speedboat Paradise kruip je achter het stuur van een speedboat. Op de televisie zie je de race terwijl je met je Android-apparaat kunt zien waar je bent in het parcours. Tevens gebruik je het kleine scherm om te sturen. De boot gaat vanzelf vooruit en je kunt kiezen of je wil sturen door te drukken of te kantelen. Door het spelen kun je steeds mooiere en snellere speedboats kopen.

Download Driver Speedboat Paradise in Google Play (gratis)

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's