De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2015

Redactie
25 januari 2015, 16:01
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 4 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor  de verbeterde Google-app met Nederlandse antwoorden en de stijlvolle fotogalerij-app QuickPic.

De 5  beste apps van week 4 – 2015

1.  Spotify

Spotify-redesign

Spotify voor Android is van een update voorzien die de opstartsnelheid van de app verkort en ervoor zorgt dat meldingen van je telefoon niet meer je muziek onderbreken.  De update van de Spotify-app moet er ook voor zorgen dat je bij een slechte internetverbinding toch snel je favoriete nummers en artiesten kunt beluisteren.

Spotify voor Android werkt als een gewone muziekspeler, al heb je voor alle functies een betaald abonnement nodig (10 euro per maand). Met de gratis versie kun je alleen willekeurige muziek beluisteren in de shuffle-modus. De laatste versie van de app download je via onderstaande link. Lees meer over de Spotify voor Android update.

Download Spotify in Google Play (gratis)

2.  QualityTime

Title

Veel gebruikers hebben hun smartphone de hele dag in hun broekzak of in ieder geval dicht in de buurt. Met QualityTime krijg je inzicht in hoelang je je telefoon gebruikt en hoe verslaafd je er precies aan bent.

QualityTime houdt de hele dag op de achtergrond bij hoe vaak je je smartphone aanzet en welke apps je het meest gebruikt. Gebruik je de app een aantal dagen, dan krijg je een goede indruk van hoe verslaafd je aan je smartphone bent. Je ziet je  dagelijkse gebruik, maar ook weergeven hoeveel uren je wekelijks in apps als Snapchat, Facebook en Chrome doorbrengt. Door middel van een tijdslijn wordt de hele week inzichtelijk.

Misschien nog wel handiger is de optie om per app meldingen te in te stellen voor  wanneer je een zelfgekozen gebruiksduur (bijvoorbeeld 2 uur per week) overschrijdt. QualityTime grijpt dan niet in, maar toont wel een melding om je hiervan op de hoogte te stellen. Lees meer over QualityTime en bekijk screenshots van de app.

Download QualityTime in Google Play (gratis)

3. Photo Scrambler

Photo Scrambler

Toen er duizenden foto`s van  celebs  uitlekten via Apples iCloud, wilden  de mensen achter  Photo Scrambler  een app ontwikkelen die je foto`s tegen dit soort praktijken beschermt.  Photo Scrambler is een Android-app die je foto`s  versleutelt  en daarmee beveiligen. Je kiest per foto of fotocollectie een code waarmee je de foto`s versleutelt. Alleen als de ontvanger ook deze  code heeft, kan diegene de foto`s ontsleutelen.

De app laat je foto`s in jpeg- en png-formaat versleutelen met een eigen code. Deze foto`s zijn met de app en bijbehorende code te ontsleutelen. Als je foto`s versleutelt, worden ze als vreemde afbeeldingen met veel ruis getoond. Je kunt zelf de zogeheten scamble-code, de manier van versleutelen, en de bijbehorende kleur kiezen. Deze beveiligde foto`s zijn vervolgens weer met anderen te delen, die de foto`s met  Photo Scrambler kunnen ontsleutelen en bekijken. Lees meer over Photo Scrambler en bekijk screenshots van de app.

Download Photo Scrambler in Google Play (gratis)

4. Google-app

google

De Google-app, waar ook Google Now deel van uitmaakt,  antwoordt op verschillende Nederlandse spraakopdrachten voortaan ook in het Nederlands.  Volgens Google Nederland is de functie sinds donderdagavond ingevoerd bij binnen de Google-app. Onder andere bij vragen als `Hoe laat is het in Tokio` en `Hoe oud is Leonardo DiCaprio` antwoordt Google in het Nederlands terug. Ook bij commando`s als `Foto`s van katten` antwoordt Google in het Nederlands, waarbij inderdaad foto`s van katten worden getoond.

Hiervoor hoef je alleen Nederlands als primaire taal in te voeren. Een secundaire, zoals Engels, is niet meer noodzakelijk om spraakcommando`s uit te voeren. De gesproken taal van Google lijkt logischerwijs erg op die van Google Maps. Lees meer over de Google Now Nederlands update.

Download Google in Google Play  (gratis)

5. QuickPic

QuickPic

Er zijn veel fotogalerij-apps beschikbaar in Google Play, maar QuickPic stijgt toch boven het gros uit door het stijlvolle gebruik van Material Design  en de opties die de app biedt.  “Snel, licht en modern. QuickPic is de beste alternatieve app voor al je foto`s, die gemakkelijk de standaard fotogalerij-app kan vervangen“, aldus de ontwikkelaar. Volgens veel media is QuickPic één van de beste apps om je foto`s mee te bekijken en beheren.

QuickPic is geheel gratis te gebruiken en heeft sinds kort een Material Design-interface, met gebruik van nieuwe animaties, een handig hamburgermenu en felle kleuren. De app ondersteunt clouddiensten als Google Drive, Dropbox, Flickr en OneDrive, en biedt de mogelijkheid om foto`s op basis van locatie en datum te sorteren. Ook kun je foto`s die je liever niet in je galerij wilt tonen verbergen, zonder dat ze van de opslagruimte worden verwijderd. Lees meer over QuickPic en bekijk screenshots van de app.

Download QuickPic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's