De 5 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2014

Redactie
19 oktober 2014, 11:02
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 42 – 2014
beste Android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week besteden we onder meer aandacht aan de app Offtime die je gemakkelijker offline wilt laten gaan, de geheimen-app Yik Yak en de nieuwe berichtendienst van Microsoft en Skype.

Lees verder na de advertentie.

1. Offtime

offtime

Offtime wil je wat meer rust geven. Want hoe je het ook wendt of keert, een smartphone blijft een vreselijke afleiding. “Waarom is het zo moeilijk om gewoon offline te gaan”, vragen de oprichters zich af. “Waarschijnlijk omdat we het gevoel hebben dat we iets missen. Ook wij zijn veel te vaak afgeleid.”

Offtime richt zich daarom op het offline gaan zonder dat je iets mist. Hoe? Door een soort digitale assistente te zijn die al jouw telefoongesprekken en berichten bijhoudt en afleidende apps tijdelijk op stop zet, zodat jij je even op iets anders kunt concentreren. Lees meer over Offtime en bekijk een video.

Download Offtime in Google Play (gratis)

2. Yik Yak

yikyak

Yik Yak is een nieuwe hype in de wereld van geheimen-apps. In de Verenigde Staten is dat in ieder geval, waar Yik Yak populairder is dan de eveneens zeer bekende geheimen-app Secret. Yik Yak komt in de Verenigde Staten veelvuldig in het nieuws omdat de app op scholen wordt gebruikt om leerlingen en docenten anoniem zwart te maken.

Yik Yak opereert grotendeels hetzelfde als Secret. Op basis van je locatie kun je berichten plaatsen en berichten van anderen bekijken. Bij een bericht staat wanneer deze is geplaatst – bijvoorbeeld tien minuten geleden – en het is mogelijk om op berichten te stemmen. Dit lijkt op de werking van het populaire internetforum Reddit, waar topics met punten worden beoordeeld. Hoe meer punten een topic krijgt, hoe populairder ‘ie wordt en prominenter het topic op de website wordt getoond. Zo ook in Yik Yak. Lees meer over Yik Yak en bekijk screenshots van de app.

Download Yik Yak in Google Play (gratis)

3. Skype Qik

skype qik

Microsoft, de eigenaar van Skype, heeft een nieuwe Android-app uitgebracht die een directe aanval op Snapchat is. Met Skype Qik, dat ook beschikbaar is voor Windows Phone en iPhones, kun je video’s versturen die maximaal 42 seconden lang zijn. Ook een fotootje versturen is geen probleem. Na twee weken wordt alle media van Skype Qik verwijderd, zo belooft Microsoft. Ook kun je eigenhandig video’s en foto’s verwijderen, hoewel de ontvanger deze al wel weer op zijn interne geheugen kan opslaan voordat jij ‘m hebt verwijderd.

Een andere geinige feature van Skype Qik is de mogelijkheid om op berichten te reageren een gifje, die je zelf kunt opnemen. Je kunt bijvoorbeeld een gek gezicht trekken, dit opnemen als gif-bestand en deze weer versturen. Er is een maximum van vijf gifjes die je gereed kunt hebben om te versturen. Lees meer over Skype Qik en bekijk een video van de app.

Download Skype Qik in Google Play (gratis)

4. Rollercoaster Tycoon 4 Mobile

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile is de mobiele versie van het enorm populaire Rollercoaster Tycoon. De game was al langer beschikbaar voor iOS en is nu ook voor Android uitgebracht. In Rollercoaster Tycoon 4 Mobile speel je een eigenaar van een pretpark, dat je helemaal zelf in elkaar mag knutselen. Je hebt daarbij de keuze uit tientallen attracties, waaronder natuurlijk de populaire achtbanen. Je kunt kiezen uit vooraf ontwikkelde attracties, maar het is ook mogelijk om een eigen achtbaan te maken.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile wordt gelanceerd vanwege Rollercoaster Tycoon World, de nieuwe pc-versie van de game die begin 2015 wordt uitgebracht. De app wordt eveneens uitgegeven door Atari, dat eveneens de World-editie gaat uitbrengen. Lees meer over Rollercoaster Tycoon 4 Mobile en bekijk een video van de game.

Download Rollercoaster Tycoon 4 Mobile in Google Play (gratis)

5. Androidify

Androidify

Androidify is Googles officiële app om jezelf om te toveren tot een Android-avatar. Je maakt een Android-poppetje op basis van haar, ogen, kleding en ga maar door. De avatar kun je vervolgens gebruiken om te delen via sociale media, of gewoonweg in te stellen als profielfoto.

De nieuwe Androidify-app voor Android heeft enkele hele toffe nieuwe functies gekregen. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat jouw avatar plotseling in een videoreclame voor Android terecht komen. Deze advertenties worden uitgezonden op de tv of via YouTube. Lees meer over Androidify en bekijk screenshots van de app.

Download Androidify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu