De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2014

Redactie
26 oktober 2014, 16:02
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 43 – 2014
beste Android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week besteden we onder meer aandacht aan de enorm populaire nieuwe e-mail van Google, genaamd Inbox, en een de retemoeilijke retrogame Retry, die door de makers van Angry Birds is uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

1. Potential Beta

Potential Beta

Potential Beta is een kekke app om het batterijniveau van je Android-toestellen te monitoren. Zoals de naam al doet vermoeden bevindt de app zich momenteel nog in bèta, maar met de functionaliteit is niets mis. Bovendien ziet Potential er fraai uit dankzij de minimalistische interface met Material Design.

Nadat je in de app een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het koppelen van Android-toestellen, mits deze met wifi verbonden zijn uiteraard. Vanuit de app zie je het batterijniveau en de status van de wifi- en bluetoothverbinding. Je kunt instellen dat Potential een notificatie geeft als een of meerdere apparaten beneden een bepaald accupercentage gaan. Lees meer over Potential Beta en bekijk een video van de app.

Download Potential Beta in Google Play (gratis)

2. Retry

Retry Rovio

Angry Birds-ontwikkelaar Rovio heeft de retrogame Retry uitgebracht in Google Play en de App Store. De game lanceerde een half jaar geleden al in Canada, Finland en Polen en heeft nu dus ook zijn weg naar ons land gevonden. De gratis arcadegame is qua opzet vergelijkbaar met het verslavende en frustrerende Flappy Bird, al bestuur je ditmaal een vliegtuigje in plaats van een vogeltje. Ook is de game niet eindeloos speelbaar, maar juist onderverdeeld in levels.

De levels zijn opgezet als steeds moeilijker wordende parkoersen met (bewegende) obstakels die je moet ontwijken. Het frustratiegehalte lijkt daarbij nog hoger te liggen dan bij Flappy Bird het geval is. Onderweg verzamel je muntjes en hoe verder je komt, des te hoger de uiteindelijke score. Het is echter wel opletten geblazen, want één aanraking met een muur of object betekent dat je opnieuw kunt beginnen. Lees meer over Retry en bekijk een video van de game.

Download Retry in Google Play (gratis)

3. Inbox by Gmail

Inbox by Gmail

Google heeft een nieuwe e-mail-app voor Gmail geïntroduceerd, genaamd Inbox by Gmail. De app, die tevens voor iOS en het web beschikbaar is, wil e-mail opnieuw uitvinden door e-mails als todo’s te gaan zien. Deze vorm van e-mail werd populair door Mailbox, en Google lijkt zijn eigen versie van die e-mail-app uit te willen brengen. Inbox by Gmail blijft gewoon naast Gmail bestaan en is vooralsnog alleen op uitnodiging te gebruiken.

Inbox by Gmail laat gebruikers e-mails als voltooid markeren door ze naar links te swipen, of als herinnering in te stellen door ze naar rechts te swipen. Voltooien zorgt voor een groene kleur bij het swipen, een herinnering kleurt donkergeel. Op eenzelfde manier als Mailbox, inderdaad. Lees meer over Inbox by Gmail of lees onze uitgebreide Inbox by Gmail preview, met veel screenshots van de nieuwe app.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

4. LeanDroid

LeanDroid accu tip

LeanDroid is al langer beschikbaar in Google Play, maar niettemin het vermelden waard. Met deze kleine app (slechts 205 kb groot) kun je namelijk op een simpele manier meer halen uit de accu van je Android-smartphone of -tablet. De werking van LeonDroid is simpel: de app schakelt op een slimme manier verbindingen uit als je deze niet meer nodig hebt om zo de batterij van je toestel te ontzien. Je hoeft de app alleen te downloaden, installeren en starten en vervolgens doet hij zijn werk op de achtergrond.

Vanuit het startscherm van LeanDroid kun je bepalen welke verbindingen (wifi, 3G/4G of bluetooth) worden uitgeschakeld als je je toestel niet gebruikt. Je kunt bepalen na hoeveel minuten de verbindingen uitgeschakeld worden nadat je het scherm uitzet. Ook kun je vanuit de app aangeven wanneer verbindingen weer aangaan, zodat je toestel de mogelijkheid heeft om nieuwe mails en berichten op te halen. Lees meer over LeanDroid en bekijk screenshots van de app.

Download LeanDroid in Google Play (gratis)

5. Messenger

messenger

Android 5.0 Lollipop krijgt weer zijn eigen sms- en mms-app, genaamd Messenger. In plaats van sms-berichten in Hangouts te integreren, lijkt het erop dat Google zich weer wil richten op twee apps: één voor online berichten en één voor sms-berichten. Daarom verschillen beide apps ook duidelijk, waarbij de nieuwe Android 5.0 Messenger al helemaal is aangepast op het nieuwe Material Design van Lollipop.

De app is hier te downloaden als apk-bestand. Voor het installeren heb je geen root nodig, de app wordt (bij onze testtelefoons) gewoon direct naast je huidige sms-app geïnstalleerd. Lees meer over Android 5.0 Messenger-app, met screenshots en meer informatie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu