De 5 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2014

Redactie
9 november 2014, 16:02
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 45 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we onder meer aandacht voor de nieuwe Material Design-apps van Google: Agenda en Maps, en natuurlijk ook de zeer fijne KopieID-app van de Nederlandse overheid.

1. Lollipop Launcher

lollipop launcher

Lollipop Launcher is een gratis launcher die het design van Android Lollipop naar jouw toestel brengt. Je hebt dus nog geen update nodig om alvast van de nieuwe snufjes van Android 5.0 te genieten. De kleine app wordt als het ware over jouw huidige software heen geplaatst en vervangt de look van jouw smartphone of tablet.

Hoewel niet alle features van Android Lollipop worden ondersteund, zoals de gekleurde statusbalk die zich aanpast aan de kleur van de app, biedt Lollipop Launcher genoeg features om blij van te worden. Lees meer over Lollipop Launcher en bekijk screenshots.

Download Lollipop Launcher in Google Play (gratis)

2. KopieID

kopieid

KopieID is een officiële app van de Nederlandse overheid die het mogelijk maakt om een veilige kopie van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs te maken. Deze kopieën zijn veelal nodig om bijvoorbeeld iets te huren, bij een opdrachtgever in te leveren of om je identiteit te bevestigen bij een makelaar.

Echter vergeten veel mensen hun burgerservicenummer te maskeren of op de kopie te zetten waar deze voor is bedoeld. Stel: je wilt een auto huren. Dan maskeer je het burgerservicenummer en vervolgens zet je erop voor wie de scan is bedoeld, wat ermee gebeurt en wat de datum is. Zo kan de scan nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Want als een kopie van je identiteitskaart in verkeerde handen valt, kunnen kwaadwillenden identiteitsfraude plegen en bijvoorbeeld hoge rekeningen op jouw naam zetten. Lees meer over KopieID en bekijk screenshots van de app.

Download KopieID in Google Play (gratis)

3. Google Agenda

googlecalendar

Google Agenda 5.0 brengt naast Material Design, nieuwe effecten en animaties ook de optie om data uit je e-mails te gebruiken om automatisch afspraken in te boeken in je agenda. Heb je bijvoorbeeld concertkaartjes, vliegtickets of hotels geboekt, dan worden de data uit de bevestigingsmail gebruikt voor het aanmaken van agenda-afspraken.

De nieuwe agenda-app is zelfs zo slim dat hij  afspraken kan updaten, bijvoorbeeld in het geval van een vertraagde of uitgestelde vlucht. Ook handig is dat je suggesties krijgt als je afspraken invoert en personen toevoegt. Dankzij deze ‘Assists’ gaat het beheren van je agenda nog sneller. Via deze link kun je het apk-bestand al downloaden en installeren, maar je kunt ook wachten tot de officiële update. Lees meer over Google Agenda 5.0 en bekijk screenshots van de nieuwe agenda-app.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

4. BarPlanet

BarPlanet-app

Wil je snel en gemakkelijk een kroeg, club of café in de buurt vinden, dan kan  de BarPlanet-app  je daarbij helpen. De app, die voorheen de naam mijnKroeg droeg, verzamelt  alle kroegen uit de directe omgeving, wat natuurlijk handig is wanneer je uitgaat in een (voor jou vreemde) stad. Kroegen zijn aansluitend te filteren op afstand en te voorzien van een beoordeling.

Daarnaast toont de BarPlanet-app jaarlijks ongeveer 20.000 evenementen en sinds kort ook speciale aanbiedingen. Hiermee betaal je onder andere  minder voor drankjes. Lees meer over de BarPlanet-app en bekijk screenshots.

Download BarPlanet in Google Play (gratis)

5. Google Maps

googlemaps

Google Maps in Material Design is nu beschikbaar! De belangrijkste verandering die de Google Maps Material Design-update brengt, is het nieuwe uiterlijk voor het plannen van een reis. Deze kleurt voortaan blauw, waardoor er een beter verschil is tussen de gekozen navigatie en de verschillende navigatiemogelijkheden en adressen. Dit maakt het plannen van je reis een stuk gemakkelijker dan voorheen.

Ook de look van adressen is verbeterd. Zo krijg je niet alleen de nieuwe ronde navigatieknop daar ook te zien, maar kun je omhoog swipen om een nieuwe blauwe balk omhoog te schuiven. Hieronder wordt extra informatie getoond, zoals Street View en de mogelijkheid om een locatie op te slaan. De blauwe balk behoudt het overzicht door het adres en de navigatieknop te tonen.

Daarnaast wordt het voor gebruikers van de Uber-app mogelijk om een Uber vanuit Google Maps te bestellen. Ook is het eindelijk mogelijk om weer contacten in de zoekbalk in te voeren om naar het betreffende adres van de contactpersoon te navigeren. En daar wachtte ondergetekende al een geruime tijd op. De apk is hier te downloaden om handmatig te installeren.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu