De 5 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2015

Redactie
3 mei 2015, 16:00
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de Android-versie van livestreaming-app Meerkat en de developer-versie van Chrome.

De beste Android-apps van week 18

1. Meerkat

meerkat

Meerkat, de app waarmee je met een druk op de knop livestreams maakt en deelt met je Twitter-volgers, heeft zijn weg gevonden naar Android. De bètaversie is nu in Google Play te downloaden.  De officiële Meerkat Android-app heeft grotendeels dezelfde functies als de app voor iOS. Daarmee kun je livestreams starten en bekijken.

In het eerste geval krijgen je Twitter-volgers een tweet met een link in hun tijdslijn. Door hierop te klikken, kunnen ze je livestream vanaf elk apparaat bekijken.  Meerkat biedt ook de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en te reageren op livestreams. Wanneer er nieuwe streams starten, stuurt de app pushnotificaties. Lees meer over Meerkat en bekijk screenshots van de app.

Download Meerkat (bèta) in Google Play (gratis)

2. Glimpse Notifications

Glimpse Notifications

Glimpse Notifications is een kleine, maar krachtige app die ervoor zorgt dat het scherm van je Android oplicht wanneer je een notificatie van bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram ontvangt.  Na het downloaden van de app kies je bij welke applicaties het scherm van je toestel moet oplichten, en voor hoelang. Ook kun je instellen dat het display op bepaalde tijdstippen niet aangaat, als je bijvoorbeeld `s nachts niet wakker wilt worden van het felle licht van je smartphone.

Een fijne feature van Glimpse Notifications is de zogenoemde `Pocket Mode`. Wanneer je deze modus inschakelt, detecteert de app wanneer je Android in je zak zit, zodat het scherm niet onnodig oplicht. Dit werkt ook wanneer je een toestel met het scherm naar beneden op tafel hebt gelegd. Lees meer over Glimpse Notifications en bekijk screenshots van de app.

Download Glimpse Notifications in Google Play (gratis)

3. PinTasking

PinTasking

Verschillende applicaties willen je helpen bij het multitasken op je Android-toestel, maar slagen daar niet altijd in.  PinTasking, een nieuwe app die onlangs  in Google Play verscheen, wil het multitasken makkelijker maken door simpele functionaliteiten te combineren met uitgebreide opties.

Met PinTasking kun je applicaties of taken `vastpinnen` aan de zijkant van het scherm, zodat je ze later gemakkelijk weer hervat. Dat vastzetten doe je door vanaf de linker- of rechterbovenkant van het scherm naar beneden te vegen. In de praktijk werkt dat snel, simpel en is handiger dan je denkt. Lees meer over PinTasking en bekijk  een video van de app.

Download PinTasking in Google Play (gratis)

4. Chrome Dev

chromedev-icon

Google heeft een nieuwe versie van de Chrome-browser voor Android uitgebracht, genaamd Google Dev. De dev-variant biedt sneller de nieuwste functies dan de stabiele en bètaversie van Chrome.  “Live on the bleeding edge“, aldus Google.

Veel nieuws biedt Chrome Dev echter nog niet. Zo hebben gebruikers een nieuwe informatieknop bij de instellingen gespot en is er ook een nieuwe optie voor het bundelen van tabbladen beschikbaar. Verder lijkt Chrome Dev vooralsnog precies hetzelfde als de stabiele versie te zijn, waarbij Google de komende tijd meer updates voor de app gaat uitrollen. Lees meer over Chrome Dev en bekijk screenshots van de browser.

Download Chrome Dev in Google Play (gratis)

5. Dotello

dotello

Dotello is een geinige nieuwe puzzelgame voor Android waarin het de bedoeling is om lijnen met drie stippen te maken door ze te verplaatsen of te verwisselen.  In een beperkt aantal zetten moet je zoveel mogelijk punten zien te verzamelen. In elk level moet je een minimaal aantal punten behalen en alles wat daar bovenop komt, draagt bij aan een hogere score.

Je kunt in Dotello horizontale, vertikale en diagonale lijnen maken van dezelde kleur. Bij elke zet verschijnen er meerdere gekleurde bolletjes op het speelveld die je moet wegspelen. Het spelconcept heeft veel weg van het populaire Two Dots, al probeert Dotello zich te onderscheiden met power-ups en bolletjes met speciale functies. Maak bijvoorbeeld een lijn van vier bolletjes met dezelfde kleur en er verschijnt een joker, die elke kleur kan aannemen en gebruikt kan worden voor je volgende zet. Lees meer over Dotello en bekijk screenshots van de game.

Download Dotello in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu