De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2015

Redactie
19 juli 2015, 16:00
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan  het handige WifiMapper en de verslavende game Alphabear.

De beste Android-apps van week 29

1. Booking Now

booking now

Booking Now, de applicatie van de populaire website Booking.com, is er nu ook voor Android. Met de app kun je gemakkelijk een kamer boeken voor een geplande of spontane reis.  De app is de tweede applicatie van de bekende boekingswebsite Booking.com, die al eerder de normale Booking.com-app uitbracht. Booking Now verschilt echter behoorlijk van deze app, omdat de nadruk vooral ligt op waar je op dit moment bent. De app is dus geschikt wanneer je last minute een kamer nodig hebt en niet veel moeite wilt steken in het zoeken ervan.

Het fijne van Booking Now is dat de app gemakkelijk in gebruik is. Wanneer je je hebt aangemeld met een account, wordt automatisch je locatie ingeladen op een kaart. Hier zie je gelijk welke hotels, appartementen of andere accommodaties in de buurt zijn. Lees meer over Booking Now voor Android en bekijk screenshots van de app.

Download Booking Now in Google Play (gratis)

2. Nperf

nperf

Wil je testen hoe het gesteld is met de kwaliteit van je  mobiele of wifi-verbinding, dan zijn er weinig apps beter geschikt dan Speed Test & QoS 3G 4G WiFi van nPerf. Met een druk op de knop krijg je uitgebreide informatie en kun je resultaten vergelijken.  Naast de download- en uploadsnelheid en latency kun je namelijk ook nagaan hoe snel je via jouw verbinding sites opent en hoe goed video`s worden gestreamd. De laadtijden, verbruikte data en performance worden gemeten en op basis daarvan geeft de app een score.

Na afloop van de tests wordt alle informatie (ook die over je provider en netwerk) in één overzicht getoond. Met een druk op de knop kun je de test opnieuw starten of het resultaat delen. Via de knop `Compare` heb je de mogelijkheid om jouw snelheid te vergelijken met die van andere (vergelijkbare) gebruikers. Lees meer over nPerf en bekijk screenshots van de app.

Download nPerf in Google Play (gratis)

3. Tiles

tiles

Tiles is een geinige Android-app die je lockscreen omtovert tot een college met je favoriete Instagram-kiekjes. De app stelt je in staat om foto`s te bekijken en liken, zonder dat je je toestel hoeft te ontgrendelen.  Handig aan Tiles is dat de lockscreenvervanger op de achtergrond kan updaten, zodat foto`s ook offline zichtbaar zijn. Bovendien kun je zelf kiezen welke accounts en foto`s worden weergeven, en is het mogelijk om bepaalde gebruikers te blokkeren.

Verder kun je het lockscreen naar je hand zetten door een andere achtergrondkleur te kiezen. Daarvoor heb je in totaal twaalf kleuren tot je beschikking. Lees meer over Tiles en bekijk screenshots van de app.

Download Tiles in Google Play (gratis)

4. WifiMapper

WifiMapper

WifiMapper is een populaire applicatie waar je gratis  wifi-netwerken mee ontdekt. Dat is handig wanneer je bijna door je databundel heen bent en wel op je Android wilt internetten. WifiMapper was tot vandaag alleen op iOS beschikbaar, maar is nu ook voor Android uitgebracht.

Wanneer je WifiMapper opent, wordt al het gratis wifi in de buurt op een kaart weergegeven. De netwerken  wordt aangegeven met punaises, waar je vervolgens op kunt tikken om aanvullende informatie op te vragen. Zo check je of de verbinding goed is, je `m gratis kunt gebruiken of een wachtwoord nodig hebt. Lees meer over WifiMapper en bekijk screenshots van de app.

Download WifiMapper in Google Play (gratis)

5. Alphabear

Alphabear-icon

Alphabear is een  heerlijke game waarin je puzzelt met letters om Engelse woorden te vormen. Het design van de game en het plezier om het goede woord te raden zorgen ervoor dat je jezelf uren kunt vermaken met  Alphabear.  De naam  verraadt in één klap waar de game over gaat: het alfabet en beren. Simpel gezegd: Alphabear is een woordspelletje met beren. Heel veel beren. In de game speel je levels en probeer je steeds verder te komen. Maar hoe verder je komt, hoe lastiger het raden van een woord wordt.

De levels bestaan uit een vlak met letters. Als je met die letters een woord bedenkt en invoert, verschijnen er beren in beeld. Door letters rondom de beren weg te spelen, groeien de beren. Hoe groter ze worden, hoe meer punten ze opleveren. Alphabear maakt het je echter niet gemakkelijk: na elke beurt veranderen de letters van kleur. Als ze rood worden moet je ze zo snel mogelijk wegspelen, want anders veranderen ze in blokken die je niet meer kunt verwijderen. Lees meer over Alphabear en bekijk een video van de game.

Download Alphabear in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu