De 5 favoriete Android-apps van 2014: Daniël

Redactie
30 december 2014, 19:15
4 min leestijd
De 5 favoriete Android-apps van 2014: Daniël

Wat waren het afgelopen jaar de favoriete Android-apps van de redactie? In deze serie zetten we ze op een rijtje! Daniël selecteerde de volgende vijf Android-apps.

Lees verder na de advertentie.

Daniëls favoriete Android-apps van 2014

Als sinds mijn eerste Android-smartphone installeer ik maar weinig apps om mijn toestel. Misschien een stuk of dertig in totaal. Ik houd ervan om zo weinig mogelijk apps op mijn daily driver te installeren, terwijl mijn testtelefoon volstaat met apps. Onderstaande namen zijn de apps die ik in 2014 het meest heb gebruikt, of die dit jaar het meeste indruk op mij hebben gemaakt.

Inbox by Gmail

inboxbygmail

Inbox by Gmail is de app die dit jaar de meeste indruk op mij heeft gemaakt. Als vaste Mailbox-gebruiker was ik al dol op het behandelen van e-mails als todo’s, en Inbox by Gmail is voor mij in alle opzichter een verbeterde versie van Mailbox. De app is mooier, werkt sneller en zorgt ervoor dat informatie uit e-mails prominenter wordt getoond, zoals bijlages, verzendbevestigingen van webshops of YouTube-video’s. Daarnaast kun je ook nog eens herinneringen aanmaken, die als e-mails weer in jouw inbox verschijnen. Ideaal.

Ondanks dat Inbox by Gmail enkele belangrijke functies mist – een handtekening, de mogelijkheid om een verzonden bericht terug te halen of je eigen notificatiegeluid in te stellen -, ben ik enorm blij met de structuur die de e-mail-app mij brengt. Oh, en mocht er nog iemand een invite voor Inbox by Gmail willen: heb er nog een paar beschikbaar. Als je in de reacties de username voor je @gmail.com-adres plaatst, stuur ik ze naar je toe zolang de voorraad strekt.

Update: Alle invites zijn vergeten!

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Telegram

telegram

Ondanks dat ik Telegram helaas niet zoveel gebruik als dat ik zou willen, is de chat-app één van de meest innovatieve apps om online berichten te versturen. Van het niet meer noodzakelijk maken van een telefoonnummer om te communiceren en desktop- en web tot het opzoeken en versturen van gifjes. Eigenlijk in Telegram in bijna alle opzichter beter dan WhatsApp, maar het mist nog steeds het publiek. En zolang niet iedereen op Telegram zit, moet ik verplicht WhatsApp blijven gebruiken. En misschien gebruik ik Telegram niet zoveel als WhatsApp, hij hoort dit jaar absoluut in het rijtje thuis.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Plex

plex-app

De Chromecast is mijn favoriete gadget van de afgelopen jaren, en daar is Plex medeverantwoordelijk voor. Al mijn gedownloade films en series verschijnen automatisch in Plex, dat dergelijke media op een Netflix-achtige wijze indexeert. Ik stream het binnen enkele seconden naar mijn tv of laptop, en de verbinding hapert nooit.

En dan die fantastische Android-app, die mij binnen enkele minuten een paar afleveringen van een serie laat opslaan, om op een offline moment – het vliegtuig, bijvoorbeeld – te kijken. Het werkt gewoon, altijd en overal. Plex beheert mijn hele videocollectie, en ik zou niet meer weten wat ik zonder moet.

Download Plex in Google Play (1,62 euro)

Link Bubble

linkbubble

Ik was Link Bubble bijna vergeten in mijn lijstje. De app opent linkjes in een bubbel die aan de zijkant van het scherm de website laadt, terwijl jij gewoon een andere app kan blijven gebruiken. Handig als je even wat links vanuit de Twitter-app wilt openen. Ik gebruik Link Bubble dan ook tientallen keren per dag, maar omdat de app zo logisch en simpel werkt lijkt het alsof ‘ie geïntegreerd is in Android.

Door zijn simpelheid en nauwe integratie in Android valt Link Bubble helemaal niet op. En dat is fijn. Het verbetert de productiviteit en laat je op een elegante en snelle manier de links bekijken die jij hebt geopend.

Download Link Bubble in Google Play (gratis)

Franco.Kernel

francokernel

Sinds de Nexus S maak ik gebruik van Franco.Kernel op mijn Nexus-apparaten. Franco.Kernel is een kernel ontwikkeld door Francisco Franco, die meer controle geeft over de hardware van jouw toestel. Franco is een no-bullshit-ontwikkelaar: hij haalt alle rotzooi en onnodige functies uit een kernel om zo de accuduur te verlengen. Zijn hotpluggingmethode, waarbij cpu’s worden in- en uitgeschakeld naarmate er meer of minder rekenkracht benodigd is, hebben mij al vele uren extra screen on-tijd gegeven.

Let wel: Franco.Kernel installeer je niet door deze app te installeren. Daarvoor moet je een kernel flashen, wat via deze app mogelijk is als je jouw toestel hebt geroot. In ons artikel Android rooten lees je daar alles over.

Download Franco.Kernel in Google Play (3,99 euro)

Hoe ziet jouw top 5 voor 2014 eruit? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu