De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2015

Redactie
11 januari 2015, 16:02
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2015

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de fraaie Material Design-updates voor ING en WordPress, en de geinige populaire game Crossy Road.

De 6 beste apps van week 2 – 2015

1. ING

ing

De officiële app van ING is voorzien van een nieuw design, dat lichter kleurt en frisser oogt. Ook is het overzicht van bij- en afschrijvingen een stuk verduidelijkt. Het nieuwe lichte design oogt fris en fruitig. Rekeningen en bij- en afschrijven nemen meer plek in en worden duidelijker op het scherm getoond. De belangrijkste opties en informatie kleurt oranje, de rest wit en zwart.

Daarbij blijft de scheiding tussen betaal- en spaarrekeningen en creditcards duidelijk, waarbij je nog steeds de mogelijkheid hebt om je eigen iconen voor spaarrekeningen te kiezen. Enorm handig. Lees meer over de ING update die het nieuwe design brengt en bekijk screenshots van de app.

Download ING Bankieren in Google Play (gratis)

2. Crossy Road

crossyroad

Nadat Crossy Road eerst exclusief op iOS verscheen en later naar de Amazon AppStore kwam, is het verslavende spelletje nu uit voor iedereen met een Android-smartphone of -tablet met toegang tot Google Play. In het spel Crossy Road moet je een dier, personage of figuur naar keuze naar de overkant van het level brengen. Alleen bestaat die overkant helemaal niet en is het je doel de auto`s, treinen, rivieren en andere obstakels zo lang als mogelijk te vermijden.

Ben je aan de overkant, dan heb je het level uitgespeeld. Vooral van dat uitspelen lijkt geen sprake in Crossy Road, omdat het spel eindeloos door blijft gaan. Daarmee haakt het spel in op de endless runner: een game waarin spelers te maken krijgen met eindeloze levels, waar je onderweg objecten ontwijkt, spullen verzamelt en (hopelijk) de hoogste score neerzet. Bekijk een video van Crossy Road.

Download Crossy Road in Google Play (gratis)

3. AutoMath Photo Calculator

Title

AutoMath Photo Calculator is handig voor wie veel met cijfers werkt en regelmatig berekeningen uitvoert. De app kan wiskundige problemen scannen en de oplossing geven. Voor het scannen van berekeningen maakt AutoMath Photo Calculator gebruik van de camera en flitser van je smartphone. Hierbij is het wel van belang dat de berekeningen binnen de kaders van de scanner vallen en niet handgeschreven zijn, anders worden ze niet goed herkend.

Met uitgetypte wiskundige problemen op papier of op een computerscherm heeft de app minder moeite en wordt doorgaans de juiste oplossing gegeven. Pakt de calculator toch de verkeerde cijfers of symbolen, dan kun je deze achteraf aanpassen. Bekijk een video van Automath Photo Calculator.

Download AutoMath Photo Calculator in Google Play (gratis)

4. WordPress

Wordpress-Android-app

De WordPress Android-app is van een update voorzien die voornamelijk visuele verbeteringen met zich meebrengt. De app heeft eindelijk een Material Design-sausje gekregen. Dankzij de update heeft de WordPress-app nu een blauwe bovenbalk die er strakker uitziet, alsmede de actieknoppen die we van Android 5.0 kennen en die je kunt gebruiken voor het opstellen van nieuwe berichten. Ook de weergave in landschapmodus is verbeterd, zodat je het overzicht behoudt als je je WordPress-blog bewerkt.

Versie 3.5 van de WordPress-app zorgt er daarnaast voor dat namen in reacties automatisch worden aangevuld, wat een hoop typ- en zoekwerk scheelt. Verder is er een nieuwe rasterlay-out voor de mediabibliotheek (mits je gebruikmaakt van de tabletversie) en kun je als je voor de eerste keer inlogt bekijken wat de status van de zichtbaarheid van je blog is. Lees meer over de WordPress app update en bekijk screenshots van het nieuwe design.

Download WordPress in Google Play (gratis)

5. Appdicted

appdicted

Ben jij een beetje verslaafd aan je smartphone? Dan kun je met Appdicted bekijken welke apps je nu eigenlijk het meest gebruikt, en hoeveel tijd dit in beslag neemt. Als je Appdicted hebt geïnstalleerd, houdt de app bij hoe vaak je een app opstart en hoeveel minuten je de app gebruikt. En als je favoriete apps Facebook, Twitter, Instagram en NU.nl zijn, is het mogelijk dat je na één dag schrikt van de informatie die Appdicted je biedt.

Wanneer je de app opstart, zie je eerst het aantal keer dat je een app hebt opgestart, en om hoeveel apps het in totaal gaat. Daaronder zie je de meest gebruikte apps. In een volgend scherm wordt er per app aangegeven hoeveel minuten je aan de app hebt besteed, en hoe lang een sessie met een app normaliter duurt. Lees meer over Appdicted en bekijk screenshots van de app.

Download Appdicted in Google Play (gratis)

6. EQ

eq-icon

EQ is een equalizer voor Android die is voorzien van Lollipops Material Design, en de app kan ook nog eens het geluid van jouw muziek-apps regelen. De app is geschikt voor al jouw favoriete muziek-apps, van Spotify tot Soundcloud“, aldus de ontwikkelaars. In de app kun je een standaard-equalizer voor verschillende soorten muziek activeren, bijvoorbeeld dance, electro, hiphop en akoestisch. Ook biedt de app een handige bass-boost-optie, waarbij je met een swipe direct de bas harder of zachter kunt zetten.

Verder is het mogelijk om eigen equalizers te ontwikkelen en bewaren, die je op een later moment kunt gebruiken. Dus: stop je koptelefoon in je Android, start EQ, druk op jouw favoriete equalizer en geniet. Lees meer over EQ en bekijk screenshots van de app.

Download EQ in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu