De 6 beste Android apps in Google Play van week 28 – 2014

Redactie
13 juli 2014, 16:02
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 28 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de  updates voor Gmail, Minuum Keyboard en de officiële Android-app van Chromecast waarmee je voortaan het scherm van je smartphone naar de tv kunt casten.

Lees verder na de advertentie.

1. Xpensy

xpensy

Uitgaven bijhouden: het kan een enorm lastig werkje zijn. Je hebt je stufi of salaris binnen en binnen een week is alles weg. Maar waar het allemaal is gebleven? Geen idee. Xpensy probeert, net als vele andere apps, die uitgaven inzichtelijk te maken. En dat doet de gratis Android-app met een kleurrijk design die het invoeren van bedragen wat leuker moet maken.
Xpensy biedt overzichten per dag, week en maand, en maakt het inzichtelijk waar je precies je geld aan uitgeeft. Aan het einde van de dag, week of maand kun je al je uitgaven in een toffe infographic bekijken. Lees meer over Xpensy en bekijk screenshots.

Download Xpensy in Google Play (gratis)

2. Minuum

minuum android keyboard

Met Minuum Android Keyboard kun je razendsnel typen op je Android-toestel. De Android-app doet dit onder andere door je woordkeuze te voorspellen. En de app is eindelijk in Nederland officieel beschikbaar, want de ontwikkelaars laten aan AndroidPlanet weten dat de Minuum Keyboard Nederlandse taalondersteuning eindelijk aan de app is toegevoegd.
Minuum Keyboard doet vooral aan een t9-toetsenbord van weleer denken, maar is toch wezenlijk anders qua opzet. De Android-app maakt namelijk nog steeds gebruik van een qwerty-indeling, maar zet de onder elkaar staande toetsen Q, A en Z erg dicht bij elkaar. Eigenlijk onder één knop. Je kunt ook kiezen voor andere indelingen, zoals azerty. Lees meer over Minuum Keyboard Nederlands ondersteuning.

Download Minuum Keyboard in Google Play (€2,49)

3. Climatology

Climatologylogo

De nieuwe weer-app van Microsoft pakt het net wat anders aan dan andere weer-apps. Je kunt namelijk het gemiddelde weer van een willekeurige dag in het jaar bekijken. Handig voor als je bijvoorbeeld je vakantie of een bruiloft vooruit plant.
Climatology gaat dus verder dan het standaard weerbericht wat je een paar dagen vooruit kunt checken. Microsoft duikt met de app dieper op het klimaat van de aarde en biedt informatie op het gebied van temperatuur, regen en zon. Niet alleen op jouw locatie, maar op elke plek ter wereld. Zo kun je checken of het mooi weer is in Indonesië, als je hier in Nederland een koude winter wil ontlopen. Lees meer over Climatology en bekijk screenshots.

Download Climatology in Google Play (gratis)

4. Chromecast

Het wordt voor apparaten met Android 4.4.1 of hoger mogelijk om het scherm van een Android-toestel te casten naar de Chromecast en daarmee de tv. Dat meldt Google op zijn blog. Eerder kondigde Google deze feature ook al aan tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Via het scherm casten kun je hetgeen dat je op de Android-toestel of -smartphone ziet naar de tv streamen. Dit is handig voor foto`s, het bekijken van video`s op het web of gewoonweg websites.
De nieuwe feature is beschikbaar via een update voor de officiële Chromecast-app. In de app kun je de nieuwe functie `Cast scherm` selecteren, waarna je het scherm van je Android-toestel naar de Chromecast kunt casten door de betreffende Chromecast te selecteren. Bij Nexus-toestellen is deze functie ook beschikbaar via het snelle instellingen-paneel. Lees meer over je scherm casten naar de Chromecast.

Download Chromecast in Google Play (gratis)

5. Gmail

Gmail Android-update

Eindelijk is er een fijne en goed werkende Gmail Google Drive-integratie, waarmee gebruikers van Googles e-maildienst heel simpel een bestand vanaf hun Drive-account aan een e-mail kunnen toevoegen. De functie staat al een geruime tijd op het verlanglijstje van veel Gmail-gebruikers, mede omdat de opslagruimte van Drive vrij goedkoop is.
Daarnaast wordt Google Drive veel gebruikt voor het aanmaken en bewerken van documenten, die hierdoor veel gemakkelijker met anderen kunnen worden gedeeld. Lees meer over de Gmail Google Drive-integratie en bekijk screenshots.

Download Gmail in Google Play (gratis)

6. Flopsy Droid

flopsydroid

De eerste smartwatches met Android Wear verschijnen spoedig op de markt. De LG G Watch is per direct te koop en de Gear Live van Samsung komt in augustus op de Nederlandse markt. En wat kan écht niet bij een nieuw mobiel besturingssysteem ontbreken? Precies: Flappy Bird. Daarom heeft Android Wear nu zijn eigen Flappy Bird in de vorm van Flopsy Droid.
Flopsy Droid is gemaakt door een Duitse ontwikkelaar en is gratis te downloaden voor Android Wear-apparaten. Diezelfde ontwikkelaar kwam eerder met de eerste Twitter-app voor Android Wear: Bunting. In Flopsy Bird doe je precies hetzelfde als in de populaire game Flappy Bird, alleen dan allemaal vanaf je pols en zonder vogel. Lees meer over Flopsy Droid.

Download Flopsy Droid in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu