De 6 beste Android apps in Google Play van week 29 – 2014

Redactie
20 juli 2014, 16:02
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 29 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de  updates voor de uitstekende e-mail-app CloudMagic, het flink vernieuwde Airbnb waarmee je de leukste woningen huurt en de nieuwe gamerage Timberman.

Lees verder na de advertentie.

1. Timberman

timberman

De Timberman Android-game is eindelijk de vervanger van Flappy Bird waar we allemaal op hebben gewacht: simpel maar o zo moeilijk. In Timberman speel je een houthakker die maar door kan blijven hakken. Aan jou de taak om aan de goede kant van de boom te hakken. Hoe je dit doet? Door één van de twee knoppen aan de onderkant van het scherm in te drukken. Met de linker knop laat je de houthakker links hakken, met de rechter knop aan de rechterkant.
En dat is moeilijker dan het klinkt, want aan beide kanten van de boom zijn takken te vinden. En als je die op je kop krijgt, ben je af. Dat wordt dus hectisch wisselen van de ene naar de andere kant om zo veel mogelijk hout te hakken. Lees meer over de Timberman Android-game, inclusief screenshots en een video.

Download Timberman in Google Play (gratis)

2. CloudMagic

cloudmagic

CloudMagic is één van de beste e-mail-apps in Google Play. Eén van zijn krachten is dat de app enorm veel e-mail-accounts van verschillende aanbieders ondersteunt, zoals Google, Outlook, Yahoo, Exchange en iCloud.
Een andere belangrijke feature van de e-mail-app is de mogelijk om je gehele e-mailbox te beheren, waar alle accounts samenkomen. Zo heb je snel een overzicht van al je e-mails van verschillende accounts, wat enorm handig kan zijn voor degenen die werk- en privé-e-mail op hun toestel combineren.
Door de laatste CloudMagic update zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd, zoals toegang tot je gehele mailbox en spam-folder, waarbij je ook de optie krijgt om e-mails naar de spam-folder te verplaatsen. Ook kun je een kleur per e-mail-account kiezen en een nickname per account instellen. Lees meer over de CloudMagic update en bekijk screenshots.

Download CloudMagic in Google Play (gratis)

3. Starwatch

starwatch

Star Trek heeft een enorme fanbase en de zogenoemde Trekkies zijn fanatiek: ze sparen spullen van Star Trek, kennen alle afleveringen uit hun hoofd en kunnen met de Starwatch-app voortaan ook hun Star Trek-behoefde via hun smartwatch vervullen.
Starwatch is een app voor Android Wear waarmee je het uiterlijk van je horloge kunt veranderen. Naast de tijd laat Starwatch ook de datum zien. Het betreft daarbij enkel een `watch face`, waardoor alleen het beginscherm van Android Wear wordt aangepast. Verdere functionaliteiten heeft de app niet. Lees meer over Starwatch en bekijk screenshots of koop een LG G Watch om de app mee te proberen.

Download Starwatch in Google Play (gratis)

4. Now Browser

nowbrowser

Now Browser is een Android-browser in de stijl van Android L en Material Design, de nieuwe interface waar Android L-apparaten over beschikken. De app is licht, vlot en snel en kent enkele hele handige features, waaronder gestures om snel verschillende acties te activeren en een ingebouwde flash-speler. Zo kun je ook nog die flash-games of -video`s in de Now Browser spelen en bekijken.
Tevens heeft Now Browser een handige immersive mode waarmee het gehele scherm optimaal wordt benut door de browser en kun je gebruikmaken van de icognitomodus om anoniem (of voor zover dat kan) te surfen. Lees meer over en bekijk screenshots van Now Browser.

Download Now Browser in Google Play (gratis)

5. Airbnb

airbnb

De officiële Airbnb-app is voorzien van een grote update die een nieuw logo en design brengt. Zowel het nieuwe logo en design zijn per direct beschikbaar in Google Play, waar de nieuwe app gratis kan worden gedownload. Het nieuwe design is echt een uitstekende verbetering, want beeld – toch het belangrijkste bij het uitzoeken van een leuke verblijfsplaats – wordt veel meer in de spotlight gezet.
Met Airbnb vind je geen reguliere hotelkamers, maar kamers, appartementen of huisjes die particulieren aan je willen verhuren. In de app kunnen deze verhuurders hun verhaal doen en natuurlijk foto`s plaatsen van hun stekje. Via de app kun je snel contact leggen en eventueel een reservering maken. Lees meer over en bekijk screenshots van de grote Airbnb Android-update.

Download Airbnb in Google Play (gratis)

6. Calcoid

calcoid.jpg

Als rekenmachines in de regel iets n ­et zijn, dan is het wel sexy. Totdat je Calcoid ziet. Deze gratis app heeft een prachtig, plat design met dunne, witte cijfers en letters. De achtergrond verloopt van kleur en er is niet één knop te zien.
Naast dat de app mooi is, heeft de app ook uitgebreide mogelijkheden. Natuurlijk kun je standaard rekensommetjes maken met optellen, aftrekken en delen, maar daarnaast is het ook mogelijk om ingewikkeldere sommen op te lossen. Zo is het mogelijk om de sinus, tangens en cosinus te berekenen en kun je aan de slag met exponentiële sommen. Lees meer over Calcoid en bekijk screenshots.

Download Calcoid in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu