De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 6 beste Android apps in Google Play van week 32 – 2014

Redactie
10 augustus 2014, 16:20
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 32 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere het hilarische Bark waarbij je naar anderen kunt blaffen, de geheel vernieuwde Foursquare-app en de Material Design-bestandsbeheerder Cabinet.

Lees verder na de advertentie.

1. Clean Master

cleanmaster

Clean Master is één van de meest populaire apps om je Android lekker schoon te houden. De app heeft vier belangrijke features: ongewenste bestanden opruimen, werkgeheugen vrijmaken, de rechten per app laten zien en een handig overzicht van al jouw apps (en welke je niet meer nodig hebt). Deze functies worden in een fraaie en overzichtelijke interface getoond, waardoor Clean Master ook nog eens lekker vlot werkt.
Inmiddels hebben meer dan 100 miljoen mensen de app gedownload om hun telefoon of tablet op te ruimen en het overgrote gedeelte van de reacties is positief. Lees meer over Clean Master en bekijk screenshots.

Download Clean Master in Google Play (gratis)

2. Foursquare

foursquare

Foursquare heeft versie 8.0 van zijn Android-app gelanceerd en geeft de dienst een compleet nieuw logo en design. Daarmee is de app nu meer in lijn met het nieuwe blauw en roze logo van Foursquare. Het nieuwe design is fris, fruitig en een stuk overzichtelijker. Zo vind je nog sneller leuke en interessante locaties.
Foursquare heeft recentelijk zijn check-in-feature uit de app gehaald. Het sociale aspect van Foursquare, dat eerder ook een sociale locatiedienst was, is overgenomen door Swarm. Deze app is ook uitgebracht door Foursquare. Lees meer over de nieuwe Foursquare app en bekijk screenshots.

Download Foursquare in Google Play (gratis)

3. Unclouded

unclouded

Unclouding is een handige Android-app die je helpt om je cloudopslag te organiseren, analyseren en verkennen. Zo kun je met de app jouw cloudopslag beheren door te bekijken welke bestanden veel ruimte innemen en hoe je precies meer uit jouw cloudopslag haalt. Op dit moment worden vooralsnog alleen Google Drive en Dropbox ondersteund.
De fraai vormgegeven app is ontwikkeld door Christian Göllner, de man achter het eveens zeer fijne Flashify en System Monitor waar we al eerder bij AndroidPlanet over schreven. Lees meer over Unclouded en bekijk screenshots.

Download Unclouded in Google Play (gratis/0,99 euro)

4. Bark

bark-kl

Bark is de nieuwe hype binnen de wereld van Android-apps. De communicatiedienst, die ook voor iPhones beschikbaar is, lijkt grotendeels op Yo, de app waarmee je alleen ‘Yo’ naar elkaar kan versturen. Bij Bark draait het om blaffen, maar dan werkt de app niet met contactpersonen maar met mensen in de buurt.
Zo kun je naar anderen in de trein, op het werk of in de stad blaffen. Bark toont geen gebruikersprofielen of andere persoonlijke informatie; je kiest een hond en kunt lekker gaan blaffen. Lees meer over Bark en bekijk screenshots.

Download Bark in Google Play (gratis)

5. Journal by Journey

journal by journey

Journal by Journey is een dagboek-app die gebruikmaakt van het nieuwe Material Design van Android L en hierdoor zeer mooi oogt. De app integreert je kalenderafspraken, foto’s en locatie in een zeer overzichtelijke dagboek-app waar je zeer mooie verslagen kunt maken. Zo kun je heerlijk typen in een interface, één foto selecteren en op deze manier een digitaal dagboek bijhouden dat een design heeft om heerlijk mee weg te lezen.
De dagboekverslagen worden met Google Drive gesynchroniseerd en het is mogelijk om de app van een code te voorzien. Ook kunnen verslagen worden gedeeld als tekst, html-pagina en een zip-bestand met de tekst en de foto. Bekijk screenshots van de app en lees meer over Journal by Journey.

Download Journal by Journey in Google Play (gratis)

6. Cabinet

cabinet

Cabinet is een minimalistische bestandsbeheerder die al beschikt over het Material Design van Android L. Deze Android-versie is nog niet uit, maar toch zijn er al apps die het design van Material Design hanteren. En dat is fijn, want Cabinet is een uitstekend voorbeeld van een mooie standaard Material Design-app die de nieuwe iconen gebruikt.

“Eenb bestandsbeheerder ga je niet 24/7 gebruiken, maar waarom zou je veel moeite spenderen aan een app die je niet constant gebruikt? Cabinet is ontwikkeld om direct te gebruiken”, aldus de ontwikkelaar. Lees meer over Cabinet en bekijk screenshots van de app.

Download Cabinet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu