De 6 beste Android apps in Google Play van week 34 – 2014

Redactie
24 augustus 2014, 16:01
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 34 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de verplicht-kinderen-laten-terugbellen-app Ignore No More, de échte Flappy Bird-opvolger en de uitstekende WeTransfer-app.

Lees verder na de advertentie.

1. Ignore No More

ignore no more

Ignore No More is ontwikkeld door de (over?)bezorgde moeder Sharon Standifird, die erachter kwam dat haar zoon haar telefoontjes en sms’jes negeerde. En dat was zij helemaal zat. De afgelopen maanden onderzocht ze hoe ze een Android-app moest ontwikkelen en met behulp van enkele app-ontwikkelaars kwam zij tot Ignore No More, een app waarmee je jouw kinderen verplicht kan laten terugbellen.

Ignore No More vergrendelt de smartphone met een code of wachtwoord en het betreffende kind kan zijn of haar smartphone pas weer gebruiken als de vergrendeling is verwijderd. En dat lukt alleen met een code of wachtwoord, die je pas krijgt als je het vooraf ingestelde nummer – die van pap of mam, bijvoorbeeld – belt. Lees meer over en bekijk screenshots van Ignore No More.

Download Ignore No More in Google Play (gratis)

2. Sliding Explorer

sliding explorer

Sliding Explorer, een vrij populaire bestandsbeheerder, is van een update voorzien die een compleet nieuw Android L-design naar de app brengt. De app was sowieso al erg uitgebreid, dus het is een fijne bijkomstigheid dat de interface van Sliding Explorer nu helemaal in lijn is met het Material Design van de aankomende Android-versie.

Het nieuwe design komt in een licht en donker thema, waarbij je zelf de keuze hebt welke je gebruikt. Verder worden er kleurrijke icoontjes gebruikt voor verschillende bestandstypen en is de actiebalk fraai minimalistisch. We missen nog wel de nieuwe floating button die normaliter aan de rechter onderkant te vinden is, maar die kan mogelijk nog via een app-update worden toegevoegd. Lees meer over en bekijk screenshots van Sliding Explorer.

Download Sliding Explorer in Google Play (gratis)

3. Swing Copters

Swing Copters downloaden

De nieuwe game van Flappy Bird-maker Dong Nguyen is te downloaden in Google Play en de App Store. In Swing Copters – in principe een verticale versie van het vogelspelletje – is het de bedoeling om ritmisch op het scherm te tikken om een mannetje met een propellerhoed door poorten te manoeuvreren. Daarbij zorgen grote hamers die heen en weer slingeren voor een extra moeilijkheidsgraad. Bovendien vliegt je mannetje niet in één rechte lijn omhoog.

Bij elk poortje dat je in Swing Copters passeert, krijg je één punt. Daarbij geldt dat hoe verder je komt, des te hoger je score wordt. Heb je het idee dat je een topscore hebt neergezet, dan kun je deze delen via de leaderboards.

Download Swing Copters in Google Play (gratis)

4. WeTransfer

WeTransfer-app

Afgelopen maart verscheen de WeTransfer-app voor iOS en vanaf deze week is hij er ook voor Android. Met de gratis app kun je de van oorsprong Nederlandse filesharingdienst gebruiken om grote bestanden te delen. Je kunt gemakkelijk foto’s en video’s selecteren, het e-mailadres van de ontvanger invoeren en starten met uploaden.

Het aanmaken van een account is niet nodig en je kunt bestanden met een maximale grootte van 10GB versturen. Tijdens het verwerken van je download kun je kijken naar geinige achtergronden. Bestanden worden automatisch verzonden, waarbij de ontvanger een mail krijgt met een downloadlink. Lees meer over en bekijk screenshots van de WeTransfer-app voor Android.

Download WeTransfer in Google Play (gratis)

5. Google Now

Google Now talen

Google Now is van een update voorzien waarmee het mogelijk wordt om verschillende talen tegelijkertijd door elkaar te gebruiken. Zo wordt het mogelijk om Engels als primaire taal in te stellen, waarna het mogelijk is om de belangrijke Google Now-hotword-functie te gebruiken. Dit betekent dat je ‘OK Google’ kun zeggen als je telefoon is ingeschakeld om zo het zoekvenster van Google Now te openen.

Door de update wordt het mogelijk om bijvoorbeeld in het Engels een commando te geven, en deze vervolgens in het Nederlands af te ronden. Of om überhaupt verschillende talen tegelijkertijd te gebruiken. Het is mogelijk om maximaal vijf Google Now talen te selecteren om door elkaar te gebruiken. Lees meer over de nieuwe Google Now talen-optie.

Download Google Zoeken in Google Play (gratis)

6. Ice Cream Nomsters

Ice Cream Nomsters

De mensen van gamestudio Firedroid, die ook al de fijne game Kings Can Fly op hun naam hebben staan, hebben hun nieuwe game uitgebracht: Ice Cream Nomsters, waarin je met een ijstruck door een dorp vol met monsters moet rijden om hen van hun ijsjes te voorzien.

Ice Cream Nomsters is een puzzelachtige, time-management-game waarin je zo veel mogelijk moet verkopen om je truck uit te breiden en van een upgrade te voorzien. Zo kun je nog sneller ijsjes aan de monsters verkopen. Ook is het mogelijk om je truck een ander design te geven door een skin te kopen en ‘m een likje verf te geven. Lees meer over en bekijk een video van Ice Cream Nomsters.

→ Download Ice Cream Nomsters in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu