De 6 beste Android apps in Google Play van week 36 – 2014

Redactie
7 september 2014, 16:01
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 36 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de uitgebreide e-mail-app Acompli, de officiële Ask Me Anything-app van Reddit en de fijne updates voor WhatsApp en Chrome.

Lees verder na de advertentie.

1. WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp heeft aan zijn officiële Android-app in Google Play Android Wear-ondersteuning toegevoegd. Android Wear-gebruikers kunnen ontvangen berichten op hun smartwatch bekijken, deze als gelezen markeren en weer archiveren. Ook is het mogelijk om via de spraakfunctie een bericht terug te sturen. Zo kun je heel gemakkelijk om ontvangen WhatsApp-berichten reageren, zonder je smartphone uit je broekzak te halen.

Android Wear is Googles mobiele besturingssysteem dat op enkele smartwatches is te verkrijgen. Lees meer over de WhatsApp Android Wear-ondersteuning.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

2. Chrome

Chrome Android L

De stabiele versie van de Chrome-browser voor Android heeft een update ontvangen waarmee de app van het Android L-design wordt voorzien. Deze interface is al langer beschikbaar in de Chrome Beta-app, maar wordt nu naar alle Chrome-gebruikers uitgerold.

De belangrijkste verandering is het activeren van nieuwe animaties. Deze zie je bij het openen van het menu, het sluiten of openen van tabbladen en wisselen tussen actieve tabs. Het maakt Chrome wat natuurlijk en logischerwijs ook fijner. Lees meer over het Chrome Android L-design.

Download Chrome in Google Play (gratis)

3. Angry Birds Stella

Angry Birds Stella

Angry Birds Stella, de tiende(!) game uit de Angry Birds-serie, is vanaf nu te downloaden in Google Play. Ontwikkelaar Rovio Entertainment heeft gekozen voor de bekende aanpak als het op gameplay aankomt, want na uitstapjes naar het race- en rpg-genre keert de serie met Angry Birds Stella weer terug op het bekende nest. Dat betekent boze vogeltjes afvuren op groene varkens.

Rovio heeft  de game  voorzien van nieuwe vogels en omgevingen en dit ziet er – zoals we van Angry Birds gewend zijn – vrolijk en kleurrijk uit. Lees meer over Angry Birds Stella en bekijk screenshots.

Download Angry Birds Stella in Google Play (Gratis)

4. Reddit Ask Me Anything

Reddit Ask Me Anything

Reddit is één van de populaire websites op het internet. Noem het een soort digitaal prikbord waar iedereen kan discussiëren over onderwerpen. Als iets populair is op het web, weet Reddit het vaak al een paar uur van tevoren. Daarmee staat Reddit bekend als één van de beste voorbeelden van internetcultuur, met een design dat al in jaren niet is veranderd.

Eén van de tofste features van Reddit zijn de Ask Me Anything-posts. Deze posts, die veelal tot AMA’s worden afgekort, laten Reddit-gebruikers vragen stellen aan een persoon en bedrijf, die er in real-time op reageert. Dit gebeurde onder andere bij Gabe Newell van Valve – waar de vraag ‘wanneer komt Half-Life 3’ om de tien seconden voorbij kwam -, maar ook bij het team van OnePlus. Daar kondigde de smartphonemaker aan dat de OnePlus One vanaf oktober voor iedereen beschikbaar zou zijn. Lees meer over en bekijk screenshots van de Reddit Ask Me Anything-app.

Download Ask Me Anything in Google Play (gratis)

5. Acompli

acompli

Acompli is een vrij populaire e-mail-app voor iOS, die nu ook voor Android beschikbaar is. De app ondersteunt een gedeelde inbox voor al je accounts: Microsoft Exchange, Office 365, Google Apps, Gmail, iCloud, Yahoo, Outlook.com, Hotmail, MSN en Live.

En dat niet alleen, het organiseert al je ontvangen e-mails op een slimme manier waardoor jij altijd weet wat het belangrijkste is. Dit is vergelijkbaar met de Priority Inbox van Gmail, waarbij Google bekijkt welke e-mails voor jou het belangrijkste zijn. Krijg je weer eens een nieuwsbrief? Die verschijnt dan niet bovenaan bij jouw inbox. Ook de besturing is fijn: die is vergelijkbaar met de swipe-acties van Mailbox. Altijd fijn. Lees meer over Acompli en bekijk screenshots.

Download Acompli in Google Play (gratis)

6. Evernote

evernote

Evernote 6.0 is beschikbaar in Google Play. De populaire notitiedienst, die eigenlijk veel meer kan opslaan dan alleen notities. De dienst is één van de meest populaire apps voor Android en die wordt alsmaar beter, mede door de release van Evernote 6.0.

De belangrijkste vernieuwing in Evernote 6.0 is de nieuwe knop aan de rechter onderkant van de app. Hiermee kun je snel iets aan Evernote toevoegen: een notitie, audiofragment, foto of herinnering. Door van links naar rechts te swipen heb je voortaan de mogelijkheid om snel je digitale notitieblok te beheren en door tags te bladeren. Zo houd je jouw notities mooi gesorteerd. Lees meer over wat de update van Evernote 6.0 nog meer brengt en bekijk een bewegende gif van de nieuwe interface.

Download Evernote in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu