De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android apps in Google Play van week 37 – 2014

Redactie
14 september 2014, 16:01
5 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 37 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de uitgebreide e-mail-app de handige camera-app Snapshot, de fijne update voor Hangouts waardoor je voip kunt bellen en de vernieuwde De Speld-app.

Lees verder na de advertentie.

1. Snapshot

snapshot

Snapshot is een kleine, maar handige app om snel de camera van je smartphone te activeren. Hoe vaak komt het immers niet voor dat je iets tofs wil fotograferen, maar je nét te langzaam bent met het starten van de camera-app. Vervolgens is de foto bewogen of is het onderwerp allang weer verdwenen. Als je Snapshot hebt geïnstalleerd, hoef je alleen je toestel in landschapmodus te houden en de powerknop van je toestel in te drukken en de camera wordt gestart. Je hoeft geen rare bewegingen te maken of een icoon te verslepen, maar kunt gelijk beginnen met kieken.

Wat Snapshot ideaal maakt, is het feit dat de app nauwelijks energie verbruikt. Je ziet alleen een melding dat Snapshot is geactiveerd in de notificatiebalk en die is desgewenst uit te schakelen. De app werkt met de standaard camera-app, maar ook met apps van derde partijen. Lees meer over Snapshot en bekijk screenshots.

Download Snapshot in Google Play (gratis)

2. WeerMeister

weermeister

WeerMeister is een nieuwe Android-app die je een loop- of fietsroute laat plannen en kijkt wanneer het ergens regent. Zo weet je precies of je droog aan het eindpunt komt. Met de app zet je punten op de kaart, stelt in of je met de fiets of te voet gaat en WeerMeister laat vervolgens zien wanneer er regen valt en of je later of juist eerder moet vertrekken om droog te blijven.

In tegenstelling tot andere buien-apps is WeerMeister dus echt bedoeld voor onderweg. Want het is handig om te weten of het gaat regenen op een plek, maar als je veel onderweg bent wil je juist weten wanneer het ergens op jouw route gaat regenen. En daarmee biedt WeerMeister een vrij unieke functie aan zijn gebruikers. Lees meer over WeerMeister en bekijk screenshots.

Download WeerMeister in Google Play (gratis)

3. The Voice of Holland RedRoom

The Voice of Holland RedRoom

The Voice of Holland is de meest populaire zangtalentenjacht van Nederland. Dit jaar zijn de coaches opnieuw Marco Borsato, Ali B, Ilse de Lange en Trijntje Oosterhuis, en sinds enkele weken is de show weer begonnen. Daar hoort logischerwijs ook een app bij: The Voice of Holland RedRoom, waarmee je altijd op de hoogte blijft van al het TVOH-nieuws en ook de nummers van talenten kunt beluisteren.

“Met de nieuwe RedRoom app heb je gratis alle muziek van The voice of Holland binnen handbereik. Beluister de nummers van de talenten; lees de verhalen over de show, bekijk backstages video`s en support je talent. Alles vanuit één app: we brengen je dit jaar nóg dichter bij The Voice of Holland”, aldus RTL. Lees meer over The Voice of Holland RedRoom Android-app en bekijk screenshots.

Download The Voice of Holland RedRoom in Google Play (gratis)

4. Hangouts

Google Hangouts bellen

Hangouts heeft een update gekregen waardoor het voor gebruikers mogelijk wordt om via voip naar andere Hangouts-gebruikers te bellen, geheel gratis. Bij voip wordt er niet via het mobiele netwerk gebeld, maar via een internetverbinding – net als bij Skype of Viber.

Het is ook mogelijk om via voip naar vaste nummers en mobiele telefoonnummers te bellen. Daar zitten wel kosten aan verbonden. Bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland kost respectievelijk 1 en 2 eurocent per minuut. In België is dat respectievelijk 2 en 3 eurocent. Voip-bellen naar Amerikaanse en Canadese nummers is gratis. Lees meer over het nieuwe Hangouts bellen en bekijk screenshots van de nieuwe voip-functie.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

5. HomeTube

HomeTube

HomeTube is een handige en kleine app die ideaal is wanneer je je smartphone of tablet zorgeloos wilt uitlenen aan een (jong) kind. Je kunt HomeTube gebruiken als launcher, maar ook starten als app. Het programmaatje deelt de interface van je Android-toestel op in een aantal grote vlakke met leuke en veilige YouTube-filmpjes voor kinderen. Denk aan cartoons en afleveringen van Dora, Curious George en Spiderman. Het aanbod verandert doorlopend, waardoor je kids steeds wat anders hebben om te kijken.

Overigens kun je HomeTube niet zomaar afsluiten door op een van de Android-knoppen te drukken. Dit kan alleen via de instellingen, die je bereikt door zeven keer achter elkaar op het tandwiel rechtsboven te tikken. Vervolgens kom je in de instellingen, waar je de standaardlauncher kunt wijzigen en de vergrendeling in- of uitschakelt. Lees meer over en bekijk screenshots van HomeTube.

Download HomeTube in Google Play (gratis)

6. De Speld

de speld android

De geestige satirewebsite De Speld heeft zijn vernieuwde Android-app uitgebracht, die is voorzien van een verbeterd design met meer functies. Denk bijvoorbeeld aan pushberichten bij nieuwe artikelen op De Speld, maar het is ook mogelijk om artikelen op te slaan om op een later moment offline te lezen. De Speld is erg populair op sociale media en speelt met satirisch nieuws in op de nieuwsonderwerpen van de dag.

In de nieuwe De Speld Android-app lees je het laatste nieuws, maar kun je ook de nieuwste video’s en podcasts van Globaal Nieuws bekijken en beluisteren. Delen gaat via verschillende kanalen door de ingebouwde deelfunctie van Android. Lees meer over en bekijk screenshos van de nieuwe De Speld Android-app.

Download De Speld in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu