De 6 beste Android apps in Google Play van week 38 – 2014

Redactie
21 september 2014, 15:31
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 38 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de fijne wallpaper-app Wally, het hilarische spel Goat Simulator en Bleep, de beveiligde chat- en bel-app van Bittorrent

Lees verder na de advertentie.

1. Play Kiosk

Google Play tijdschriften

Google Play is begonnen met de verkoop van Nederlandse tijdschriften en kranten, waarmee de functie per direct beschikbaar is in de Google Play-app en via de webversie van Google Play. De aangeschafte Google Play tijdschriften en kranten verschijnen na aankoop in Google Play Kiosk, de digitale kiosk van Google waar je ook nieuws van verschillende media kunt lezen.

Tot op heden was het alleen mogelijk om apps, boeken, films en muziek in Google Play aan te schaffen. Sinds de toevoeging van apparaten (via de webversie) en nu ook tijdschriften en kranten, begint de Nederlandse Google Play grotendeels gelijk te lopen met de Amerikaanse en Britse Google Play.

Download Play Kiosk in Google Play (gratis)

2. Wally

wally

Wally is een wallpaper-app die al van het Android L-design is voorzien. De app gebruikt Wallhaven als bron, een website waar mensen die dol zijn op wallpapers hun mooiste collecties tonen.

Wally biedt een fraaie interface waar je door wallpapers kunt bladeren. Je kunt de wallpapers die je leuk vindt lokaal opslaan en direct als achtergrond instellen. Het is daarbij mogelijk om op resolutie te zoeken, waarbij je precies de juiste achtergrond voor het scherm van jouw apparaat kunt uitzoeken. Lees meer over Wally en bekijk screenshots.

Download Wally in Google Play (gratis)

3. Goat Simulator

Goat Simulator

Medio vorige maand maakte de Zweedse game-ontwikkelaar Coffee Stain Studios bekend dat Goat Simulator naar Android zou komen en sinds afgelopen nacht is het hilarische spel eindelijk te downloaden. In Goat Simulator moet je als geit zoveel mogelijk schade aanrichten in je omgeving. Het is natuurlijk geen echte simulator, maar een game  vol humor en bugs die  een loopje met de zwaartekracht neemt.

Goat Simulator verscheen eerder dit jaar voor de pc en Mac en was in no-time een gigantisch succes. Binnen tien minuten verdiende Coffee Stain Studios de ontwikkelkosten voor het spel terug. De makers zijn in hun beschrijving wel eerlijk: “Goat Simulator is een compleet belachelijk spel en eerlijk gezegd kun je beter je geld aan iets anders besteden, zoals een hoepel, stapel stenen of een echte geit.” Bekijk een video van Goat Simulator voor Android.

Download Goat Simulator in Google Play (4,49 euro)

4. Bleep

bleep

Bleep is de beveiligde chat- en bel-app van Bittorrent, de maker van de gelijknamige software. Bleep werd een tijd geleden geïntroduceerd als Bittorrent Chat, waarna in juli van dit jaar de officiële gesloten alpha-versie werd uitgebracht met de naam Bleep.

Bleep laat gebruikers direct met elkaar communiceren zonder tussenkomst van servers, op eenzelfde manier als het bittorrent-netwerk. Dit netwerk koppelt nodes direct aan elkaar, waardoor de versleutelde verbinding zonder zwakke kanalen als servers tot stand komt. Tevens maakt de Bleep Android-app gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij alleen de ontvanger het versleutelde bericht kan ontsleutelen. Lees meer over de Bleep Android-app en bekijk screenshots.

Download Bleep in Google Play (gratis)

5. Checky

checky

Smartphones worden een steeds belangrijker onderdeel van het leven. Dat is niet helemaal gek: de smartphone vervangt veel functies van de computer en is op zo veel manieren een communicatieapparaat waarmee velen niet meer zonder kunnen.

Maar de smartphone brengt ook enkele nadelen met zich mee. Zo hoor je vaak dat sociale contacten steeds vaker alleen digitaal plaatsvinden (denk ook aan de populaire Look Up-actie), dat smartphones ons afleiden en dat we meer stress hebben door de constante drang om online en bereikbaar te zijn. De Android-app Checky wil een beeld geven van hoe afhankelijk we zijn geworden van onze smartphone en doet dat op een frisse en ietwat beangstigende manier. Lees meer over Checky.

Download Checky in Google Play (gratis)

6. Destiny

destiny-android

Destiny is mogelijk de grootste gamerelease ooit. De online scifi-shooter van de originele makers van HALO wordt geprezen door de gamemedia vanwege de heerlijke shooter-actie en de mogelijkheden om samen met vrienden tegen hordes aliens te vechten. Ook ondergetekende is enthousiast over de game: inmiddels ben ik met mijn Titan op level 24 en blijf ik samen met vrienden spelen om betere uitrusting en wapens te ‘looten’.

Bungie, de maker van Destiny en de originele HALO, heeft een speciale Android-app uitgebracht waarmee je verbonden blijft met het universum van de game. De app werkt vlot en houdt je op de hoogte van alles wat er gebeurt met je Guardian, het personage die jij hebt gekozen en gevormd. Lees meer over de Destiny Android-app en bekijk screenshots van de app of een video van de game.

Download Destiny in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu