De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2014

Redactie
16 november 2014, 16:41
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 46 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de mooiste watch face voor Android Wear en de verslavende opvolger van Dots, genaamd TwoDots.

Beste apps van week 46 – 2014

1. Assassin’s Creed Unity app

assassin's creed unity

De Assassin`s Creed Unity App is geen volwaardige game, maar een uitbreiding op het  betaalde spel. Zo biedt de app een interactieve kaart van de stad Parijs die je realtime kunt bekijken om je omgeving te scannen voor verborgen puzzels en bezienswaardigheden. Je ziet snel waar je je bevindt en op welke plekken het te gevaarlijk is om te komen.

De puzzels kun je vanuit de companion-app oplossen en door je broederschap op missies te sturen verdien  je in-game beloningen. Ook is het mogelijk om op die manier exclusieve missies vrij te spelen. Lees meer over de Assassin’s Creed Unity app.

Download de Assassin`s Creed Unity App (gratis)

2. Sleep Better

sleepbetter

Runtastic is bekend van zijn uitstekende sport-apps, maar gezondheid is meer dan alleen sporten. Ook een goede nachtrust zorgt volgens Runtastic tot een goede gezondheid, en daarom brengt het bedrijf nu ook een slaap-app uit: Sleep Better. Deze app registeert je slaap, zodat jij een beter inzicht in jouw slaappatroon krijgt. En uiteindelijk ook beter slaapt en weer wakker wordt.

Je start Sleep Better op, legt de smartphone naast je kussen en laat de app zijn werk doen. Dat is het enige dat nodig is. Andere slaaptrackers werken op eenzelfde manier, maar tot op heden is Runtastics app veruit de fraaiste slaap-app die op dit moment in Google Play te downloaden is. Lees meer over Sleep Better en bekijk screenshots van de app.

Download Sleep Better in Google Play (gratis)

3. Pujie Black

pujieblack-icon

Pujie Black is een vrij zakelijke en ietwat minimalistische watch face voor Android die professioneel en toch een beetje geeky oogt. Zo kan de secondewijzer in de vorm van een gekleurde cirkel worden getoond, waarbij de cirkel langzaam vol loopt.

Ook kan de watch face snelle informatie tonen in maximaal drie kleine rondjes, zoals de datum, accupercentage of het weer. Alle kleuren zijn daarbij tevens naar eigen wens aan te passen. Als je iets aanpast via de app, wordt het direct naar de Android Wear-smartwatch gestuurd. Zo zie je de aanpassingen direct op het scherm verdwijnen. Lees meer over Pujie Black en bekijk een video van de app.

Download Pujie Black in Google Play (0,99 euro)

4. Google Keep

google-keep-icon copy

Google geeft Keep met versie 3.0 een nieuwe look, waarmee de notitie-app er een stuk gestroomlijnder, kleurrijker en frisser uitziet. Verder is de zoekfunctie uitgebreid, waardoor het mogelijk is om te zoeken op typen notities. Voorheen was niet mogelijk om tijdens het zoeken onderscheid te maken tussen geschreven notities en bijvoorbeeld audioberichten, afbeeldingen of simpele reminders. Ook  de navigatiebalk, waarmee je gemakkelijk tussen notities schakelt, heeft een lichte aanpassingen gekregen.

Daarnaast is de notitie-app nu te gebruiken met Android Wear, zodat je ook notities  op je smartwatch kunt maken en opslaan. Tot slot verhelpt de Google Keep update enkele bugs en draait de app soepeler dan voorheen. Lees meer over de Google Keep update.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

5. Google Messenger

messenger

Google heeft zijn officiële sms-app Messenger in Google Play uitgebracht. De app, die is voorzien van het nieuwe Material Design, is voor iedereen te downloaden. De nieuwe sms-app is niet alleen voorzien van het Material Design van Lollipop, maar ook van kekke kleurtjes die per contactpersoon veranderen. Zo oogt het gesprek met de één blauw en met de ander weer geel. De ronde actieknop is rechts onderin zichtbaar, waarmee je direct een nieuwe sms-gesprek kunt starten.

Ook is het mogelijk om in Google Messenger foto’s, video’s en audio-opnames naar anderen te versturen. Dit werkt via mms. Als laatste kun je berichten archiveren, emoji’s aan een bericht toevoegen en sms-afzenders blokkeren. Lees meer over Google Messenger en bekijk screenshots van de app.

Download Messenger in Google Play (gratis)

6. TwoDots

twodots

TwoDots is de opvolger van de eveneens verslavende game Dots, waarbij je punten met elkaar moet verbinden. TwoDots is de meer uitgebreide en verbeterde versie. In Dots kreeg je zestig seconden om zo veel mogelijk punten te verbinden. Dit doe je door over gekleurde bolletjes te vegen die van dezelfde kleur zijn voorzien. TwoDots hanteert grotendeels hetzelfde mechanisme, maar is op vrijwel elk vlak verbeterd.

TwoDots is vooral fraaier vormgegeven. Weg zijn de witte levels met elk maar een paar gekleurde bolletjes, in de nieuwe game zijn kleuren belangrijker dan ooit. Daarnaast zijn er verschillende obstakels toegevoegd, zoals ankers, ijsblokken en vuurtjes. Ankers moet je naar de onderkant van het leven verplaatsen, ijsblokken breken nadat je drie keer dezelfde kleur van het bolletje in het ijs hebt weggeswipet en vuurtjes gaan uit als een bolletje op de vlammen valt. Lees meer over TwoDots en bekijk een video van de game.

Download TwoDots in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu