De 6 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2014

Redactie
14 december 2014, 16:01
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de fraaie launcher Action Launcher 3 en de officiële Game of Thrones-game van Telltale Games.

De 6 beste apps van week 50 – 2014

1. Narrate

Title

Narrate is een fraaie app met Material Design die je notities en een dagboek laat bijhouden. Hij werkt prima samen met diverse Google- en cloud-apps. De functionaliteit van Narrate is behoorlijk rechttoe rechtaan.

Nadat je inlogt met je Google-account kom je in het startscherm van de app waar je middels het pennetje rechtsonder je eerste bericht kunt tikken. Je kunt zowel een titel als notitie invoeren, alsmede de tijd, datum, locatie, een foto en tags. Ook is het mogelijk om een bericht toe te markeren als favoriet, zodat je het gemakkelijk terugvindt. Lees meer over Narrate en bekijk screenshots van de app.

Download Narrate in Google Play (gratis)

2. VLC

vlc

VLC, één van de bekendste videospelers voor desktops, is al een geruime tijd beschikbaar voor Android. De app is sinds dinsdag uit de bètafase, waardoor versie 1.0 voor iedereen te downloaden is. VLC is een populaire videospeler die heel veel videoformaten ondersteunt. Het is een redelijk robuuste videospeler met veel functies, maar een ietwat verouderd uiterlijk. Voor Android geldt ongeveer hetzelfde, waarbij het design minder indrukwekkend is dan de snelheid en functies.

VLC speelt vrijwel alle video- en audioformaten af, lokaal of video een webstream. Daarnaast biedt de app een handig overzicht met al je video- en audiobestanden, waar je doorheen kunt navigeren. Ook biedt de app ondersteuning voor verschillende audiokanalen (handig bij .mkv-bestanden met meerdere gesproken talen, zoals Toy Story in het Engels en Nederlands) en ondertitels. Lees meer over VLC voor Android en bekijk screenshots van de app.

Download VLC voor Android (gratis)

3. Game of Thrones

gameofthrones

De officiële Game of Thrones-game voor Android is uit. Het spel is gemaakt door Telltale, een ontwikkelaar die al eerder succesvolle point-and-click-games als The Wolf Among Us en The Walking Dead uitbracht. De game speelt zich af in de wereld van Game of Thrones, maar volgt het verhaal niet precies. De Game of Thrones Android-game vertelt het verhaal van House Forrester, een familie die wel in de boeken van Game of Thrones voorkomt maar niet in de HBO-serie.

De game is een point-and-click-game. Dit betekent dat je voornamelijk bezig bent met de wereld verkennen door op objecten te drukken en interacties te starten. Alle Telltale-games zijn erg gericht op verhaalvertelling, waarbij bijvoorbeeld The Walking Dead één van de betere gameverhalen van de afgelopen jaren heeft. Lees meer over de Game of Thrones Android-game en bekijk een video van het spel.

Download Game of Thrones in Google Play (3,98 euro)

4. Nokia HERE

Here-icon

HERE is een de navigatie-app van Nokia die volgens het Finse bedrijf de concurrentie aan moet gaan met het populaire Google Maps en andere kaartendiensten. De app was voorheen alleen als bèta beschikbaar in een aantal landen. Dat daar nu verandering in is gekomen is prettig, want HERE is een prima app om te navigeren. Hij toont routes niet alleen op de traditionele manier, maar begeleidt je ook met spraakassistentie. Deze werkt met veel verschillende talen (118), waaronder het Nederlands.

Het fijne van Nokia HERE is het feit dat kaarten gratis te downloaden en vervolgens offline te gebruiken zijn. Zo kun je ook navigeren als je – bijvoorbeeld in het buitenland – niet de beschikking over een internetverbinding hebt. Lees meer over Nokia Here en bekijk een video van de app.

Download Nokia HERE voor Android (gratis)

5. Indiegogo

indiegogo

Crowdfundingplatform Indiegogo, de grote concurrent van Kickstarter, heeft zijn eigen Android-app uitgebracht, waarmee gebruikers projecten kunnen bezoeken, volgen en steunen. Via crowdfunding kunnen mensen projecten financieel steunen. Dit varieert van een game die wordt gemaakt tot een slimme koffer. Creatievelingen kunnen via crowdfunding geld ophalen om hun product in productie te laten gaan, en degenen die het steunen krijgen dit product als het klaar is.

De Indiegogo Android-app toont verschillende projectcategorieën waar gebruikers crowdfundingprojecten kunnen bekijken en door projecten kunnen bladeren. Als je op een project drukt, krijg je meer informatie te zien, zoals foto’s, een video en de mogelijkheden die je hebt om het project financieel te ondersteunen. Lees meer over Indiegogo en bekijk screenshots van de app.

Download Indiegogo in Google Play (gratis)

6. Action Launcher 3

actionlauncher

Action Launcher is een app van Cris Lacy, een bekende Android-ontwikkelaar die onder andere ook Link Bubble op zijn naam heeft staan. Action Launcher vervangt je huidige launcher, ofwel hoe je homescreen en app-drawer eruitziet.

Action Launcher 3 is voorzien van het Material Design van Android 5.0, waarbij de nieuwe functie Quicktheme zich baseert op de kleuren van jouw achtergrond. Vervolgens worden de zoekbalk van Google, app-drawer en achtergrond van folders op deze kleuren afgestemd.

Verder zijn de functies covers en shutters geüpdatet. Met deze twee features kun je over een app-icoon vegen om in een nieuw foldervenster apps-iconen of een widget tevoorschijn te halen. Handig voor bijvoorbeeld Gmail, waarmee je met een vingerbeweging meer e-mail-apps of juist de Gmail-widget kunt zien. Lees meer over Action Launcher 3 en bekijk een video waarin Lacy de app uitlegt.

Download Action Launcher 3 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu