De 6 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2014

Redactie
21 december 2014, 16:01
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de fraaie games Tales from the Borderlands en Hearthstone en de officiële app van de Jumbo-supermarkt.

De 6 beste apps van week 51 – 2014

1. Humin

Title

Humin is een slimme vervanger voor de standaard telefoon-app op je Android-toestel. Hij zorgt ervoor dat je sneller het gewenste contact vindt. Na het inloggen met bijvoorbeeld je Facebook-account heb je de mogelijkheid om andere diensten als Google+ en LinkedIn te koppelen om Humin nog slimmer te maken. De dienst doet naar eigen zeggen niets met je data; deze wordt alleen gebruikt om ervoor te zorgen dat je in de telefoon-app sneller vindt wie je zoekt.

Het handige aan de zoekfunctie is echter dat je iemands adres of werk kunt gebruiken om diegene te vinden, bijvoorbeeld als je de naam van de desbetreffende persoon bent vergeten. Voeg je nieuwe contacten toe, dan wordt automatisch opgeslagen wanneer en waar dat was. Handig voor later, maar ook voor gebruikers met een overvol telefoonboek. Lees meer over en bekijk screenshots van Humin.

Download Humin in Google Play (gratis)

2. Jumbo

jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft zijn officiële Android-app uitgebracht, waarmee gebruikers een boodschappenlijstje kunnen samenstellen  en hun bestelling bij een Pick Up Point kunnen ophalen. Verder kun je met de app meer informatie over specifieke producten opzoeken, Jumbo-winkels in de buurt vinden en de laatste aanbiedingen bekijken.

Jumbo is één van de grootste supermarktketen in Nederland, maar er was nog geen Android-app beschikbaar. Met de nieuwe app kun je heel simpel jouw boodschappenbestelling bij Jumbo indienen, die je vervolgens bij een ophaalpunt kunt ophalen. Deze zijn veelal in winkels te vinden, maar er zijn ook afhaalpunten die speciaal zijn ontwikkeld om snel boodschappen af te halen.

Lees meer over en bekijk screenshots van de Jumbo Android-app.

Download Jumbo in Google Play (gratis)

3. Tales from the Borderlands

talesfromtheborderlands

Tales from the Borderlands is een nieuwe Android-game van ontwikkelaar Telltale Games, die bekend is van zijn meeslepende point-and-click-drama’s als The Walking Dead en recentelijk ook Game of Thrones. Telltale Games ontwikkelt altijd enorm meeslepende games, waarin verhaalvertelling en morele keuzes de rode draad vormen.

In  Tales from the Borderlands volg je het verhaal van Rhys en Fiona, respectievelijk een  Hyperion-medewerker die graag de nieuwe Rambo wil zijn, en een oplichtster die met haar kunstjes geld aftroggelt. Het verhaal komt uiteindelijk samen, waarbij Rhys en Fiona een kluis willen openen om alle zogeheten loot (van wapens tot nieuwe armor en geld) te verzamelen. Lees meer over Tales of the Borderlands en bekijk een video van de game.

Download Tales from the Borderlands in Google Play (3,98 euro)

4. Veronica Superguide

veronica (1)

Superguide is de vernieuwde televisiegids van Veronica die toont wat er op tv te zien is en je ook laat kiezen tot welke (VOD) contentaanbieders je toegang hebt. Je kunt dus ook checken welke films en series op Netflix, NLZiet, Pathé Thuis en Kijk de moeite waard zijn. Verder kun je in Superguide terecht voor recensies en trailers, het laatste entertainmentnieuws, interviews en exclusieve sneak previews. De app geeft verder toegang tot populaire tv-fragmenten van de avond ervoor en toont veelbekeken video’s op YouTube.

Veronica Superguide is gratis te downloaden  in Google Play, maar biedt ook de mogelijkheid om een Premium-abonnement af te sluiten. Je krijgt dan voor 2,69 euro per maand toegang tot de digitale versie van Veronica Magazine, het entertainmentplatform `De lekkerste8` met dagelijkse winacties en meer achtergrondinformatie van films en series. Ben je al Veronica Magazine-abonnee dan heb je gratis en onbeperkt toegang tot Superguide Premium. Lees meer over Veronica Superguide en bekijk screenshots van de app.

→ Download Veronica Superguide in Google Play (gratis)

5. Secret

secret

De populaire geheimen-app Secret, waarmee gebruikers anoniem foto’s met berichten kunnen plaatsen, heeft een update gekregen die naast een nieuw design ook een chatfunctie brengt. Secret was in 2014 voor een korte tijd populair in Nederland, toen de app net was gelanceerd. Secret maakte het delen van geheimen gemakkelijk, waarbij berichten in een fraaie interface werden getoond. In Secret 2.0 richt de app zich meer op het laten zien van zo veel mogelijk berichten en de communicatie tussen gebruikers.

De chatfunctie is nieuw voor Secret. Gebruikers hadden hiervoor nog niet de mogelijkheid om met elkaar te chatten. Je kunt op een gebruiker drukken om met diegene een anoniem gesprek te starten. Alle berichten worden na één dag automatisch verwijderd, en het is ook mogelijk om gebruikers te blokkeren. De Secret chat-functie wil gebruikers meer met elkaar in contact brengen. Lees meer over de Secret chat-functie en bekijk screenshots van de nieuwe app.

Download Secret in Google Play (gratis)

6. SimCity BuildIt

Title

Na een aankondiging eerder dit jaar is SimCity BuildIt sinds deze week ook in Nederland en België beschikbaar. SimCity BuildIt is niet de eerste SimCity-game die beschikbaar is voor Android. Alweer drie jaar geleden verscheen SimCity Deluxe (ook voor iOS, overigens) al kostte die game bij verschijning nog 3,99 euro. BuildIt gooit het over een iets andere boeg; je bent weliswaar nog steeds de burgemeester van een stad die je zelf opbouwt, maar te binnen met spelen hoef je in theorie niet de buidel te trekken.

Door te tikken en swipen kun je wegen en woonwijken aanleggen, al heb je daarvoor wel geld en materialen nodig. Deze kun je fabriceren door bijvoorbeeld fabrieken en bouwmarkten aan te leggen die materialen produceren. BuildIt is, in tegenstelling tot de normale SimCity-games, een echte casual game en is op deze punten een stuk laagdrempeliger van opzet. Lees ook de vier zaken die je moet weten over SimCity BuildIt voor Android.

Download SimCity BuildIt in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu