De 6 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2015

Redactie
4 januari 2015, 16:02
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2015

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de fraaie games Tales from the Borderlands en Hearthstone en de officiële app van de Jumbo-supermarkt.

De 6 beste apps van week 1 – 2015

1. MX Player

mxplayer-icon

Met de laatste update heeft MX Player Material Design gekregen. De uitstekende en populaire videospeler ziet er hierdoor fraaier uit. Naast het toevoegen van het Material Design, is er ook een andere optie uitgebreid om de app verder aan te passen. Zo zijn er nu meer thema`s toegevoegd, die in de app onder `Instellingen > Lijst > Thema` te vinden zijn. Deze thema`s geven MX Player op subtiele wijze toch een andere, kleurrijke look.

MX Player staat bekend als een uitstekende videospeler die vrijwel elk bestandsformaat op je Android-toestel afspeelt. Ook het feit dat de app gratis is, maakt hem onder veel Android-gebruikers erg geliefd. MX Player kenmerkt zich met name door het gebruik van hardwareacceleratie, waardoor er meer uit de interne hardware van toestellen geperst kan worden wanneer deze zware videobestanden afspelen. Lees meer over de MX Player Material Design-update en bekijk screenshots.

Download MX Player in Google Play (gratis)

2. Mizuu

mizuu-kl

Mizuu is een mediabeheer-app waarmee je jouw video`s op een fraaie manier kunt indelen. De app helpt je om al je films en tv-series op je apparaat te beheren. De app is nu ook voorzien van het fraaie Material Design van Android Lollipop, waarmee de app een stuk smaakvoller oogt.

Mizuu herkent automatisch de videobestanden op je smartphone of tablet, en weergeeft deze bestanden dan in een fraaie interface met extra informatie. Zo zoekt de app bijvoorbeeld de filmposter, samenvatting en acteurlijst op bij een film, en bij een serie wordt grotendeels dezelfde informatie getoond. Daarmee maak je van jouw lokale bestanden een soort eigen Netflix. Lees meer over de vernieuwde Mizuu Android-app en bekijk screenshots.

Download Mizuu in Google Play (gratis)

3. RedPhone

redphone-icon

RedPhone is een gratis Android-app die versleuteld bellen mogelijk maakt, waardoor je telefoon zeer lastig kan worden afgeluisterd door bijvoorbeeld inlichtingendiensten en kwaadwillenden. De app is een product van Open Whisper Systems, een opensourceproject dat zich richt op versleutelde communicatie.

RedPhone maakt gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij data specifiek voor de ontvanger wordt versleuteld. Alleen de ontvanger kan vervolgens de versleuteling ontsleutelen, omdat de ontvanger de sleutel heeft. Dit is anders dan de meeste versleutelingstechnologieën, waarbij ook de aanbieder (zoals Google) de sleutel heeft. Lees meer over versleuteld bellen met RedPhone en bekijk screenshots van de app.

Download RedPhone in Google Play (gratis)

4. Pixel Battery Saver

pixel-icon

Pixel Battery Saver is één van de vele batterijbesparings-apps uit Google Play, maar ook eentje die zich weet te onderscheiden. De app geeft je namelijk controle over de pixels op het amoled-scherm van je smartphone. De kleur zwart wordt op amoled-schermen geproduceerd door pixels uit te schakelen, zodat er tegelijk aanzienlijk wordt bespaard op de accuduur. Dit wordt in de app gedaan aan de hand van een aantal mesh-levels, die op verschillende manieren pixels uitschakelen.

Hoewel er veel handige opties zijn in Pixel Battery Saver, is het wel belangrijk om goed te kijken wat deze precies met het scherm doen. Zo kun je voor de hoogste mesh-levels kiezen, maar dit zorgt er wel voor dat het scherm van je Android-toestel een stuk minder scherp  wordt, waardoor je afzonderlijke pixels gemakkelijk kunt onderscheiden. Het is dus zaak om de juiste instellingen en standen te kiezen, zodat je batterij bespaart zonder dat dit te veel ten koste gaat van de kwaliteit van het display. Lees meer over Pixel Battery Saver en bekijk screenshots van de app.

Download Pixel Battery Saver in Google Play (gratis)

5. LEGO Bionicle

lego-bionicle-icon

In LEGO Bionicle speel je met de personages uit de gelijknamige speelgoedreeks, die je wellicht nog kent van een aantal jaren geleden. Bionicle was destijds een erg populair onderdeel van LEGO en maakt middels deze nieuwe Android-game een comeback.

De opzet van het spelletje is simpel: je kiest één van de zes beschikbare personages en doorloopt het verhaal door in de levels je vijanden te verslaan. Dit doe je uiteraard wel met een doel, want het is de bedoeling om de verloren maskers terug te vinden. Lees meer over Lego Bionicle en bekijk screenshots van de game.

Download LEGO Bionicle in Google Play (gratis)

6. Coolphone

coolphone icon

Wanneer je je smartphone veel en gedurende langere tijd achter elkaar gebruikt, zul je merken dat hij na verloop van tijd warmer wordt. Vooral bij het spelen van een game loopt de temperatuur al snel op, wat behoorlijk irritant kan zijn. Coolphone geeft je – zoals de naam al doet vermoeden – de controle over de temperatuur van je Android-toestel. Dit doet de app op een gemakkelijke en overzichtelijke manier. Zodra je Coolphone opent, zie je gelijk een grote `Tap to cool`-knop die in principe al het werk voor je doet.

Druk op de knop en de app zoekt meteen naar zaken die ervoor zorgen dat je smartphone afkoelt, waardoor je batterij ook langer meegaat. Dit kun je overigens doen in een drietal verschillende modi, die elk steeds meer functies uitzetten. Wil je meer controle, dan is het handig om te kiezen voor een custom mode, waarmee je zelf instelt wat wel en niet wordt gedaan zodra je op de knop drukt. Lees meer over Coolphone en bekijk screenshots van de app.

Download Coolphone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu