De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2015

Redactie
8 maart 2015, 16:02
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de nieuwe app van de Belastingdienst en de fijne update voor Google Drive.

De beste Android-apps van week 10

1.  Aangifte 2014

aangifte2014-icon

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om belastingaangifte te doen via een handige Android-applicatie. De Aangifte 2014-app is nu gratis in  Google Play te downloaden. Hiermee  kun je binnen een mum van tijd je belastingaangifte invullen en opsturen.

Dit doe je  aan de hand van je DigiD, de digitale paspoort voor overheidsinstanties. Aangifte 2014 werkt heel simpel: je tikt na het openen van de app op ‘Aangifte starten’ en kiest een vijfcijferige pincode om je aangifte te beveiligen. Wanneer je dit hebt gedaan, dien je je gegevens op te halen middels DigiD. Vervolgens  doorloop je enkele stappen, waarna je aan het einde de  aangifte kunt ondertekenen.  Lees meer over en bekijk screenshots van de Aangifte 2014-app.

Download Aangifte 2014 in Google Play (gratis)

2. PhotoMath

photomath-icon

PhotoMath is een handige app die wiskundige formules en sommen oplost met de camera van je Android-toestel. De applicatie is gratis in Google Play te downloaden.  De applicatie heeft nu dus ook zijn weg gevonden naar Android en dat is een goede zaak. PhotoMath is namelijk een uitstekend hulpmiddel wanneer je moeite hebt met rekenen.

Door de camera van je Android-toestel op een som te richten, wordt er automatisch een antwoord berekend en getoond.  Ook handig is de ingebouwde zaklampfunctie. Hierdoor zijn formules ook op te lossen wanneer je je in het donker bevindt. De functie activeer je met het knopje linksboven in de app. Bekijk een video van PhotoMath.

Download PhotoMath in Google Play (gratis)

3. Google Drive

googledrive

Google Drive is geüpdatet met de mogelijkheid om documenten en andere bestanden te selecteren en deze vervolgens te verslepen, om zo sneller en gemakkelijker je cloudopslag te beheren.

In Google Drive documenten verslepen gaat als volgt: je drukt lang op een bestand om deze te selecteren. Dat kun je bij meerdere bestanden doen. Vervolgens sleep je de bestanden naar een map om ze erin te plaatsen. Ook is het mogelijk om ze via de nieuwe actiebalk aan de onderzijde bijvoorbeeld een ster te geven. Bekijk screenshots van de nieuwe Google Drive documenten-functie.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

4. Chrooma

chrooma

Chrooma is een aantrekkelijke live wallpaper die uitstekend past bij elk apparaat met Android Lollipop, of apparaten die graag een likje Lollipop-verf willen ontvangen. De app biedt een fijn design dat we kennen van het  Material Design van Lollipop.

Chrooma is opgebouwd uit vier driehoeken, waarbij het lijkt alsof het gevouwen papieren zijn die over elkaar heen zijn gelegd. Elke keer als je naar het homescreen terugkeert, zijn ze voorzien van een andere kleur. De app verandert de kleuren automatisch en zorgt dat er altijd een mooie kleurencombinatie op de achtergrond te zien is. Bekijk screenshots van Chrooma.

Download Chrooma in Google Play (0,96 euro)

5.  Pixel Heroes: Byte & Magic

pixelheroes

Pixel Heroes: Byte & Magic is zo`n indrukwekkende rpg, die leunt op 8-bit-graphics en volgens de oude regels van rpg`s je gewoon helemaal opnieuw laat beginnen als je dood gaat. En dat kan zomaar in de game gebeuren.

Pixel Heroes: Byte & Magic biedt 30 verschillende klassen aan die je kunt ontgrendelen naarmate je verder in de game komt, waardoor je persoonlijke skills kunt ontwikkelen. Je hebt de beschikking over een enorm arsenaal, bestaande uit bijvoorbeeld zwaarden, knotsen, schilden en kruisbogen. En mocht je van magie houden: je kunt ook vuurballen schieten als je een tovenaar bent. Bekijk een video van Pixel Heroes: Byte & Magic.

Download Pixel Heroes: Byte & Magic in Google Play (6,99 euro)

6.  King of Thieves

kingofthieves-icon copy

King of Thieves werd enkele weken geleden al uitgebracht op iOS, maar heeft nu ook zijn weg gevonden naar Android. De game is gemaakt door ZeptoLab, de ontwikkelaar die we kennen  van de Cut the Rope-spelletjes. Daar stoppen echter de overeenkomsten, want King of Thieves is een compleet andere game. In het spelletje is het de bedoeling om zoveel mogelijk edelstenen te stelen, zodat je stijgt op de algemene ranglijst.

Zodra je het spelletje hebt opgestart, wordt er gevraagd om je eigen huis  te voorzien van verschillende obstakels. Je hebt namelijk te maken met andere spelers, die jouw edelstenen kunnen stelen. Het is dus belangrijk om van de  plek  een zo`n moeilijk  mogelijk level te maken. Bekijk een video van King of Thieves.

Download King of Thieves in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's