De 6 beste Android-apps in Google Play van week 13 – 2015

Redactie
29 maart 2015, 16:01
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 13 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor  de bloedmooie  apps Castro, voor alle informatie over je device, en de muziekspeler Gramophone. Beide voorzien van  het Material Design.

De beste Android-apps van week 13

1. Flud

flud-icon

Als er één torrent-app is die design serieus neemt, is het Flud. De app is voorzien van het kenmerkende Material Design van Android 5.0 en heeft een ronde roze actieknop om torrents aan de app toe te voegen. Het moment dat je een torrent toevoegt, kun je zelf kiezen welke bestanden je wilt downloaden en waar de bestanden worden opgeslagen.

Ook is er ondersteuning voor magnet-links aanwezig, die bijvoorbeeld worden gebruikt door The Pirate Bay, en is het mogelijk om op rss-feeds met torrents te abonneren. Door het gebruik van deze rss-feeds kun je automatisch torrents downloaden, wat handig is als je bijvoorbeeld feeds van  series volgt. Verder is de app in het Nederlands beschikbaar en is er een advertentievrije versie te koop voor een prijs van 2,07 euro.  Check meer apps in onze lijst met Android torrent apps.

Download Flud in Google Play (gratis)

2. Castro

castro-icon

Wat zit er precies in je Android-smartphone of -tablet? Castro laat alle hardwarespecificaties in een fraaie app zien, die op een uitstekende manier gebruikmaakt van het Material Design.  Dit design  is met Android Lollipop  een belangrijk onderdeel geworden van Googles mobiele besturingssysteem. Castro gebruikt dit design om informatie over de hardware van het toestel te tonen, variërend van de processor tot de batterijstatus en -temperatuur.

Castro biedt een uitschuifbaar menu aan dat toegang biedt tot verschillende secties in de app: processor, kernel, software, batterij, geheugen en het netwerk. Ook is er een algemene sectie beschikbaar met de belangrijkste informatie over het  toestel.  Bekijk screenshots van Castro.

Download Castro in Google Play (gratis)

3. TomTom Go Mobile

tomtom-icon

De nieuwe navigatie-app van TomTom laat gebruikers elke maand maximaal 75 kilometer gratis navigeren. Wil je meer navigeren? Dan moet je een éénjarig abonnement van 19,99 euro afsluiten.  Naast een abonnement van 19,99 euro kunnen gebruikers ook een driejarig abonnement voor 44,99 euro nemen. Het freemium-model is een spannende en gewaagde actie van TomTom, dat door de opkomst van gratis navigatie-apps als Google Maps en Nokia Here al langer in zwaar weer verkeert.

“We hebben onze app volledig opnieuw opgezet“, aldus Corinne Vigreux, hoofd  van de consumentendivisie van TomTom.  “Nu kan elke automobilist  onze navigatie met het Traffic-systeem uitproberen, de files omzeilen en dagelijks sneller op hun bestemming komen.“  Lees meer over TomTom Go Mobile en bekijk screenshots van de app.

Download TomTom Go Mobile in Google Play (gratis)

4. Gramophone

gramophone-icon

Gramophone is een fraaie muziekspeler voor Android die het Material Design uitstekend uitvoert, met felle kleuren, mooie animaties en natuurlijk de ronde actieknop.  De muziekspeler ondersteunt vooralsnog alleen lokale bestanden, maar dat mag voor Gramophone de pret niet drukken: het design is juist de beste eigenschap van deze app. Je kunt met de app dus geen muziek van Spotify of Google Play Muziek afspelen. Gewoon albums en muziekbestanden op het geheugen van de smartphone of tablet plaatsen en Gramophone doet de rest.

Een toffe eigenschap van Gramophone is de automatische aanpassing van kleuren op basis van de kleur van de albumhoes. Dit levert constant een design op dat net iets anders is, waardoor de app nooit saai oogt. Lees meer over Gramophone en bekijk screenshots van de app.

Gramophone is nog niet voor iedereen in Google Play te downloaden, omdat de bèta-app alleen via een besloten Google+ community kan worden geïnstalleerd. Zodra je jezelf hier aanmeldt, kun je vanuit de Google+ community de app downloaden. De publieke bètaversie verschijnt op 29 maart.

5.  Adobe Fill & Sign

adobe fill & sign

Adobe Fill & Sign is een nieuwe app waarmee je een foto van een document maakt en deze omtovert tot een digitaal bestand. Hierna kun je het  voorzien van tekst of je eigen handtekening.

Een scan maken met Adobe Fill & Sign is heel simpel. Je pakt een document bij de hand en schiet een foto. Ook zijn documenten vanuit bijvoorbeeld een e-mail of berichtje te importeren. De belangrijkste functie van Adobe Fill & Sign is de mogelijkheid om teksten of vinkjes in digitale documenten te plaatsen. Dit doe je door simpelweg op een plek in het bestand te tikken, waarna je hier zelf direct een tekst plaatst.  Lees meer over  Adobe Fill & Sign en bekijk screenshots van de app.

Download Adobe Fill & Sign in Google Play (gratis)

6. Nuzzel

nuzzel-icon

Nuzzel analyseert wat je vrienden op Facebook en Twitter lezen, en combineert de meest interessante en populaire verhalen voor je zodat jij altijd op de hoogte blijft van wat er allemaal speelt.  In het overzicht van Nuzzel zie je precies wie wat heeft gelezen, en om welk artikel het gaat. Je kunt vervolgens op het artikel drukken om het stuk ook te lezen, of om het artikel aan Pocket of Instapaper toe te voegen.

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om de instellingen van de weergave van Nuzzel aan te passen, zoals het tonen van artikelen die het laatste uur of juist de laatste vierentwintig uur door vrienden zijn gelezen.Ook heb je vanuit de app de mogelijkheid om in te stellen dat je ook graag ziet wat vrienden van vrienden lezen. Lees meer over Nuzzel en bekijk screenshots van de app.

Download Nuzzel in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu